Miestni poslanci v Mexiku žiadajú zákaz vstupu pre Donalda Trumpa

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 18:20 • 2 min
Miestni poslanci v Mexiku žiadajú zákaz vstupu pre Donalda Trumpa

MEXIKO - Poslanci miestneho parlamentu v hlavnom meste Mexika jednohlasne schválili rezolúciu požadujúcu zákaz vstupu do krajiny pre amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Informovala o tom dnes americká televízia Fox News.

slovakia

left justify in out

Poslanci týmto krokom reagovali na opakované Trumpove znevažujúce vyjadrenia na adresu mexických prisťahovalcov v USA. Kontroverzný newyorský miliardár sľubuje, že v prípade svojho víťazstva v prezidentských voľbách nechá postaviť múr po celej dĺžke americko-mexických hraníc.


"V reakcii na xenofóbne vyjadrenia zamerané proti mexickým migrantom v USA vyzývame mexickú federálnu vládu, aby dočasne zamedzila alebo zakázala americkému prezidentskému kandidátovi Donaldovi Trumpovi vstup na územie Mexika," uviedol jeden z poslancov Mauricio Toledo.


Ďalší poslanec Victor Hugo Romo označil Trumpa za "egocentrickú a primitívnu" osobu a prirovnal ho k nacistickému vodcovi Adolfovi Hitlerovi.
Prijatá rezolúcia miestneho zastupiteľstva má podľa Fox News len symbolický charakter a nemôže donútiť mexickú federálnu vládu, aby Trumpovi skutočne zakázala vstup do krajiny.


Mexický prezident Enrique Peňa Nieto však vo vzťahu k Trumpovi volí omnoho diplomatickejší prístup a odmieta reagovať na miliardárove výpady rovnakým spôsobom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies