Michal Šipoš a Erik Tomáš kritizujú zverejnenie adries politikov

NETKY.SK • 13 Február 2022, 14:00 • 2 min
Michal Šipoš a Erik Tomáš kritizujú zverejnenie adries politikov

BRATISLAVA - Dvojica poslancov Národnej rady (NR) SR Michal Šipoš (OĽaNO) a Erik Tomáš (nezaradený) sa zhoduje, že zverejňovanie adries politikov, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA, nie je správne. Uviedli to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.

slovakia

left justify in out

Politickú kultúru nielen v parlamente, ale aj s organizovaním protestov pred obydliami politikov, zaviedol podľa Tomáša predseda OĽaNO Igor Matovič. „Považoval som to vtedy za nesprávne, považujem to za nesprávne aj teraz,“ uviedol.

 

img

Michal Šipoš

 

Šipoš vie o tom, že v prípade vyhrážania sa politikom pripravujú trestné oznámenia. Poznamenal, že ide predovšetkým o poslancov OĽaNO, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA.

 

Prečítajte si tiež: Poslanec Tomáš kritizuje Svrčekov návrh o zmenách pri referende, hovorí o podraze

 

Hlas-SD tvrdí, že vyhrážanie sa politikom je neprípustné. Podľa neho by mohli zverejňovať mená s tým, kto ako hlasoval, a to napríklad aj na bilbordoch, avšak nie s adresami.

 

img

Erik Tomáš

 

Poslanci sa vyjadrili aj k dianiu v parlamente počas týždňa. Priama zodpovednosť za zvládnutie situácie je podľa Tomáša na vedení parlamentu. Takéto správanie na parlamentnej pôde považuje za nesprávne. V parlamente sa má podľa jeho slov diskutovať.

 

Možno vás zaujme: Facebook zablokoval Ľuboša Blahu

 

Šipoš tvrdí, že v tomto prípade sa to nedá ani nazvať diskusiou. Vie si predstaviť, že by v NR SR zaviedli niečo ako parlamentnú stráž. Ako vzor by mohla poslúžiť Česká republika, kde je bezpečnostná služba. Koaličná rada sa bude touto témou ešte podľa neho zaoberať. „Musíme to brať vážne,“ povedal.

 

Tomáš si nevie predstaviť, že by hlasovali za parlamentnú stráž. Podľa neho sa tým len prileje viac oleja do ohňa. Tvrdí, že predseda parlamentu má viac nástrojov, ako podobné situácie v pléne riešiť.

 

img

Jaroslav Naď a Juraj Krúpa po prijatí dohody s USA.

 

Dvojica diskutujúcich hovorila aj o obrannej dohode s USA. Podľa Tomáša je zmluva pre Slovenskú republiku neprospešná. Poukázal na to, že s ňou nesúhlasí nielen opozícia, ale ani generálny prokurátor SR. Šipoš uviedol, že takúto bilaterálnu zmluvu s USA má väčšina členských štátov Európskej únie.

 

Hlas-SD podporí zbieranie podpisov pod vyhlásenie referenda, Tomáš to nevníma ako drahý prieskum verejnej mienky. Šipoš dodal, že sa referenda neboja.

 

K téme: Robert Fico poslal list Zuzane Čaputovej

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies