Mexická polícia zadržala pri hraniciach s USA kamión s 64 migrantmi

NETKY.SK • 4 December 2015, 06:30 • 2 min
Mexická polícia zadržala pri hraniciach s USA kamión s 64 migrantmi

MEXIKO - Mexickým úradom sa podarilo vo štvrtok zadržať neďaleko hraníc so Spojenými štátmi nákladné auto prevážajúce 64 migrantov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenia tamojšej polície.

slovakia

left justify in out

K zásahu došlo na diaľnici v severovýchodnom mexickom štáte Nuevo León a polícia pri ňom zatkla ako vodiča zmieneného kamiónu, tak aj jednu ďalšiu osobu, ktorá bola za prevoz migrantov tiež zodpovedná. Mexická federálna polícia uviedla, že vozidlo zastavila a okamžite otvorila po tom, ako z jeho útrob začula hlasy a búchanie.


Medzi prevážanými migrantmi boli podľa jej vyhlásenia 40 Guatemalčania, 13 Salvádorčania, siedmi Hondurasania, dvaja Ekvádorčania a dvaja obyvatelia Dominikánskej republiky. Dvoch migrantov museli zdravotníci ošetriť pre problémy s dýchaním. Spomedzi všetkých utečencov bolo vo vozidle až 22 neplnoletých osôb.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies