Meterologóvia dnes varujú pred búrkami: Budú na väčšine územia Slovenska

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 13:08 • 2 min
Meterologóvia dnes varujú pred búrkami: Budú na väčšine územia Slovenska

BRATISLAVA - Miesta na severozápadnom, strednom i východnom Slovensku zaplnia aj dnes popoludní štatistiku búrok na Slovensku. Pred búrkami spojenými s krúpami, intenzívnym lejakom i nárazovým vetrom varuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahou 1. stupňa.

slovakia

left justify in out

Pre oblasť severozápadného a stredného Slovenska platí výstraha do 18.00 h, pre regióny východného Slovenska do 20.30 h. Zrážky, spojené s búrkami môžu dosiahnuť úhrny 20 až 40 milimetrov, nárazový vietor rýchlosť 55 až 80 km/h.

 

img

 

Búrky a intenzívne zrážky môžu spôsobiť aj vzostup vodných hladín i povodňové stavy ako zatápanie pivníc, podjazdov a podchodov či stekanie vody po svahoch.

 

Predpoveď počasia na piatok:

Polooblačno až oblačno. Miestami, na západe ojedinele, prehánky alebo búrky, aj intenzívne. Denná teplota 26 až 30, na severe a na východe miestami okolo 24 st. Slabý, na juhozápade západný vietor do 20 km/h, pri búrkach prechodne zosilnie.

 

Sobota:

Prevažne polooblačno. Ojedinele prehánky alebo búrky. Ráno miestami hmla. Nočná teplota 17 až 13, v dolinách miestami okolo 11 st. Denná teplota 27 až 31, na severe miestami okolo 25 st. Slabý vietor.

 

Nedeľa:

Jasno až polooblačno, v priebehu dňa pribúdanie kopovitej oblačnosti. Postupne miestami prehánky alebo búrky, najmä na západnom a strednom Slovensku, ojedinele aj intenzívne. Dusno. Najnižšia nočná teplota 19 až 15, v dolinách miestami okolo 13 st. Najvyššia denná teplota 27 až 32 st. Prevažne južný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), pri búrkach zosilnie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies