Naliehavá prosba od ministra Doležala voči dôchodcom

NETKY.SK • 9 November 2020, 14:16 • 2 min
Naliehavá prosba od ministra Doležala voči dôchodcom

Keďže niektorí dôchodcovia si po svoje penzie chodia na pobočky pôšt, tak minister nominovaný hnutím SME RODINA má túto prosbu.

slovakia

left justify in out

Keďže preberanie dôchodkov na poštách je jednou z oblastí, kde môže dochádzať k šíreniu nového koronavírusu, minister dopravy a výstavby Andrej Doležal prišiel z naliehavou prosbou pre poberateľov dôchodkov, ktorí si chodia po svoje peniaze na pobočky pôšť.

 

 

Bezplatne

Tí si môžu svoje penzie nechať bezplatne doručiť na miesto bydliska. Presmerovať si to môžu aj telefonátom. Dobrú správu im priniesol ministrov poradca Ivan Rudolf.

 

5 percent
„Ide zhruba o 5 percent dôchodcov, ktorí využívajú doručenie dôchodcovskej dávky na pobočku Slovenskej pošty a dôchodok im je vyplácaný v hotovosti. Prosíme ich o to, keďže situácia je v danom období pre poberateľov dôchodkov obzvlášť riziková, aby využili aktuálny zjednodušený spôsob, telefonicky kontaktovali svoju pobočku pošty a nechali si doniesť dôchodok poštovými doručovateľmi priamo domov. Služba je pre dôchodcov bezplatná,“ povedal Doležal.

 

Službu teraz využíva 95 percent poberateľov dávky vyplácanej Slovenskou poštou. Najviac sa však odporúča nechávať si zasielať dôchodok na účet. Koronavrírus môžeme ľahšie zvládnuť aj vďaka rúškam a dezinfekčným gélom, ktoré si môžete kúpiť aj na shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies