Meteorológovia varujú: Vyššie teploty budú normálne

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 22:43 • 2 min
Meteorológovia varujú: Vyššie teploty budú normálne

ŽENEVA - Svetová meteorologická organizácia (WMO) dnes varovala, že teplejšie počasie bude podľa všetkého naďalej pretrvávať a nemali by sme podliehať sebauspokojeniu z dosiahnutia medzinárodnej klimatickej dohody vlani v decembri.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dnes zverejnenej výročnej klimatickej správy, ktorej predchádzal rekordne horúci rok 2015. WMO v nej predpovedá pokračovanie teplejšieho počasia, ktoré budú v niektorých častiach sveta sprevádzať suchšie a inde zasa daždivejšie podmienky, v závislosti od regiónu.

 

Mnohí ľudia sú presvedčení o tom, že problémy klímy boli "vyriešené... keďže sme v Paríži dosiahli peknú dohodu, ale zatiaľ sme nezmenili naše správanie sa," povedal dnes reportérom v Ženeve generálny tajomník WMO Petteri Taalas.

 

David Carlson zo Svetového programu výskumu klímy upozornil, že aj keď sa klimatický fenomén El Niňo, ktorý spôsobuje extrémne výkyvy počasia, v nadchádzajúcich mesiacoch zmierni, "zvýšené teploty sa stanú normálnymi".

 

Fín Petteri Taalas sa ujal funkcie generálneho tajomníka WMO 1. januára 2016, mandát dostal na štyri roky. Vystriedal Michela Jarrauda, ktorý stál na čele WMO po tri funkčné obdobia a skončil vo funkcii 31. decembra 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies