V Aškelone zastrelili Palestínčana, ktorý zaútočil nožom na policajta

NETKY.SK • 12 Apríl 2022, 09:53 • 2 min
V Aškelone zastrelili Palestínčana, ktorý zaútočil nožom na policajta

JERUZALEM - Izraelská polícia zastrelila v utorok Palestínčana, ktorý v prístavnom meste Aškelon zaútočil nožom na policajta. Vyšetrovatelia udalosť kvalifikovali ako pokus o teroristický útok, informoval denník The Jerusalem Post.

slovakia

left justify in out

K udalosti došlo v utorok skoro ráno v obytnom komplexe v Aškelone. Príslušník izraelskej polície spozoroval muža, ktorého správanie sa mu javilo podozrivé, a rozhodol sa ho skontrolovať. Muž ho v tom momente bodol kuchynským nožom.

 

Napadnutý príslušník „rýchlo zareagoval, vystrelil a zneutralizoval podozrivého, ktorý bol priamo na mieste vyhlásený za mŕtveho", uvádza sa vo vyhlásení polície, z ktorého cituje agentúra AFP.

 

img

 

Vyšetrovatelia identifikovali útočníka ako obyvateľa prevažne palestínskeho mesta Hebron, ktoré sa nachádza na juhu Izraelom okupovaného Predjordánska. Muž sa podľa nich zdržiaval na území Izraela nelegálne. Policajt utrpel len ľahšie zranenia, z ktorých sa zotavuje v miestnej nemocnici.

 

Za posledné tri týždňe došlo v Izraeli a Predjordánsku k eskalácii násilia. Od konca marca bolo pri útokoch v Izraeli zranených 14 civilistov. Za rovnaké obdobie zastrelili príslušníci izraelských bezpečnostných síl 15 Palestínčanov, vrátane osôb, ktoré spáchali alebo chceli spáchať teroristický čin, uvádza AFP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies