Meteorológovia varujú: Severovýchodnú Európu zasiahne silná búrka!

NETKY.SK • 5 December 2013, 10:48 • 2 min
Meteorológovia varujú: Severovýchodnú Európu zasiahne silná búrka!

BERLÍN - Severozápadná Európa sa pripravuje na silnú búrku, ktorá podľa meteorológov prinesie vietor so silou víchrice a záplavy v prímorských oblastiach. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Britskí a nemeckí meteorológovia predpokladajú, že vietor dnes v nárazoch dosiahne rýchlosť až 145 kilometrov za hodinu. Britská agentúra pre životné prostredie predpokladá, že prívalové vlny môžu v pobrežných oblastiach spôsobiť "značné" záplavy. Úrady v Londýne rozhodli o uzavretí bariéry na Temži, aby chránili mesto. 

Prepravné spoločnosti zrušili niektoré trajektové linky na nemecké ostrovy v Severnom mori a národná železničná spoločnosť Deutsche Bahn vydala varovanie, že na severe Nemecka môže dôjsť k meškaniu niektorých spojov. Nemecká meteorologická služba vyhlásila, že búrka, ktorá nabrala silu nad Atlantickým oceánom pri grónskych brehoch a postupuje smerom na východ, prinesie do Európy arktický vzduch, čo znamená, že sneženie možno očakávať aj v nížinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies