Messiho spoločenské faux pas, pobúril Egypťanov

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 08:42 • 2 min
Messiho spoločenské faux pas, pobúril Egypťanov

BARCELONA - Znalosť národnostných zvyklostí zrejme nepatrí k silným stránkam úradujúceho najlepšieho futbalistu sveta Lionela Messiho. Svedčí o tom nedávna charitatívna aukcia v Egypte, do ktorej sa 28-ročný Argentínčan rozhodol venovať svoje kopačky. Hoci to myslel dobre, neuvedomil si, že v arabskom svete je obuv považovaná za veľkú urážku. Messimu sa od Egypťanov ušla veľká kritika na sociálnych sieťach, aj od vysokých štátnych politikov.

slovakia

left justify in out

Futbalista FC Barcelona odovzdal svoje kopačky moderátorke v egyptskej televíznej relácii. Pred niekoľkými týždňami potešil podobným spôsobom afgánskeho chlapca, ktorému poslal svoj dres. Topánky sa v arabskom svete považujú sa prejav nečistoty, pretože sa dotýkajú nôh a zeme.

 

Egyptský poslanec Saíd Hasasin na jeho gesto zareagoval počas televízneho vystúpenia tým, že si vyzul svoju topánku. "Za posledných 7000 rokov nás Egypťanov nikto takto neponížil. Sme národ s 90 miliónmi ľudí, ktorí majú svoju hrdosť aj svoje topánky. Messi, my nechceme jesť za peniaze z tvojich kopačiek. Pochopil by som, ak by priniesol svoj barcelonský dres. To by som akceptoval. Ale kopačky?" vyhlásil politik.

 

Moderátorka Al-Asimah TV sa snažila ututlať faux pas hviezdneho futbalistu a vyhlásila: "V našej šou je tradíciou, že nám celebrity venujú rôzne veci."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies