VIDEO Messi to dokázal! Po vymyslenej penalte sa však Argentína trápila, spasil ju až Rojo

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 22:12 • 2 min
VIDEO Messi to dokázal! Po vymyslenej penalte sa však Argentína trápila, spasil ju až Rojo

PETROHRAD - Futbalisti Argentíny zvíťazili v utorňajšom zápase D-skupiny MS 2018 nad Nigériou 2:1 a postúpili do osemfinále z druhého miesta tabuľky. O ich triumfe rozhodol v 86. minúte stopér Marcos Rojo. Argentínčania sa v osemfinále stretnú s víťazom C-skupiny Francúzskom (v sobotu 30. júna o 16.00 SELČ v Kazani), pre Nigériu sa šampionát skončil.

slovakia

left justify in out

"Albicelestes" išli v Petrohrade do vedenia gólom Lionela Messiho v 14. minúte, ale po vyrovnaní Victora Mosesa z pokutového kopu v 49. minúte boli blízko svojho konca na MS. Hrdinom Argentíny sa stal Rojo, ktorý v 86. minúte prestrelil z prvej nigérijského brankára. Argentína tak obsadila v D-skupine so štyrmi bodmi 2. miesto a v osemfinále narazí na Francúzov. Nigéria obsadila s tromi bodmi nepostupovú tretiu priečku.

 

D-skupina, 3. kolo:

 

Nigéria - Argentína 1:2 (0:1)

 

Góly: 49. Moses (11 m) - 14. Messi, 86. Rojo. ŽK: Balogun, Mikel - Mascherano, Banega, Messi. Rozhodcovia: Cakir – Duran, Ongun (všetci Tur.).

 

 

Nigéria: Uzoho - Balogun, Troost-Ekong, Omeruo (Iwobi) - Moses, Etebo, Mikel, Ndidi, Idowu - Musa (90+2. Simy), Ihenacho (46. Ighalo)

Argentína: Armani - Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico (80. Agüero) - Perez (61. Pavon), Mascherano, Banega - Messi, Higuain, Di Maria (72. Meza)

 

Hráči Nigérie mali pred zápasom lepšiu východiskovú pozíciu, zatiaľ čo Argentínčania nastúpili s imperatívom víťazstva. V ich zostave došlo k viacerým zmenám, no už úvodné minúty naznačili aj zmenu vo výkone. Diváci videli v prvej štvrťhodine skôr medzišestnástkový futbal s miernou prevahou Argentíny. Dôležitý moment prišiel v 14. minúte. Banega načasoval center do šestnástky súpera, ideálne naň nabehol Messi a strelou k vzdialenej žrdi prekonal brankára Uzoha. Juhoamerický tím prevzal kontrolu nad zápasom, pôsobil sebaisto a držal Nigérijčanov mimo nebezpečných pozícií. V 27. minúte Messi vysunul Higuaina, ale jeho šancu zmaril Uzoho aj za cenu menšieho zranenia. V 32. minúte najskôr Di Maria neunikol obrane Nigérie a následnú strelu Messiho z priameho kopu vytlačil Uzoho na pravú žrď.

 

Argentínčania začali aj druhý polčas s vytrvalým držaním lopty, ale v 48. minúte ostali šokovaní. Po rohovom kope Balogun sa vyvalil na Mascherana, spadol v šestnástke a rozhodca prekvapujúco ukázal na biely bod. Potom si ešte situáciu overoval prostredníctvom systému VAR a na prekvapenie všetkých neexistujúci faul potvrdil.

 

V priebehu dvoch dní je to po penalte pre Iráncov, ktorá pripravila Portugalsko o víťazstvo v skupine, už druhý nezmyselný verdikt rozhodcov, ktorému mal systém VAR pomáhať. Ukazuje sa však, že ani najdokonalejšia technika chyby rozhodcov neeliminuje a je to len voda na mlyn odporcom tohto systému, ktorý priniesol okrem istej (aj keď po týchto dvoch momentoch diskutabilnej) spravodlivosti iba množstvo pokutových kopov, ktorých teraz možno bude vo futbale viac ako sedmičiek v hádzanej...

 

Z nariadeného pokutového kopu pohodlne vyrovnal Moses - 1:1. Od tejto Argentínčania stratili sebaistotu a hoci sa snažili diktovať tempo, nervozita na ich kopačkách bola zrejmá. V 81. minúte neskóroval Higuain, na opačnej strane sľubnú príležitosť nevyužil Ighalo. Nigérijčanom sa dlho darilo eliminovať ofenzívne snahy súpera, ale v 86. minúte nechali na hranici šestnástky zakončiť Roja a ten nezadržateľne skóroval na 1:2. Vytúžené víťazstvo si už Argentínčania nenechali vziať, Nigérii v závere nedovolili gólovú šancu.

 

Konečná tabuľka D-skupiny:

 

1. Chorvátsko 3 3 0 0 7:1 9*

2. Argentína 3 1 1 1 3:5 4*

---------------------------

3. Nigéria 3 1 0 2 3:4 3

4. Island 3 0 1 2 2:5 1

*postup do osemfinále

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies