Merkelová zvažuje zavedenie prísnejších opatrení v Nemecku kvôli situácii Británie a Írska

NETKY.SK • 19 Január 2021, 11:56 • 2 min
Merkelová zvažuje zavedenie prísnejších opatrení v Nemecku kvôli situácii Británie a Írska

Angela Merkelová, nemecká kancelárka, dnes bude s premiérmi 16 nemeckých spolkových krajín virtuálne diskutovať o pandemických opatreniach v krajine, kde sa šíria obavy, že nová mutácia koronavírusu môže spôsobiť prudký nárast prípadov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Angela Merkelovánemecká kancelárka, dnes bude s premiérmi 16 nemeckých spolkových krajín virtuálne diskutovať o pandemických opatreniach v krajine, kde sa šíria obavy, že nová mutácia koronavírusu môže spôsobiť prudký nárast prípadov.

 

img


Situácia s nakazenými sa v Nemecku za posledné týždne stabilizovala, čo naznačuje, že súčasné obmedzenia mohli byť účinné pri znižovaní počtu nakazených. Nemecké centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb ohlásilo 11 369 nových prípadov a 891 súvisiacich úmrtí, čím sa celkový počet obetí dostal na číslo 47 622.

Nemecko predĺžilo lockdown do 31. januára. Vzhľadom na situáciu v Británii a Írsku rastie obava, že britský variant vírusu by sa mohol rozšíriť aj v Nemecku.

Merkelová preto s premiérmi jednotlivých spolkových krajín zváži prísnejšie pravidlá.

Momentálne sú zatvorené reštaurácie, bary, voľnočasové a športovéh zariadenia. V prípade nastolenia prísnejších opatrení sa špekuluje o nočnom zákaze vychádzania, povinnosti nosiť účinnejšie respirátory FFP2 alebo KN95 v hromadnej doprave a rozšírení práce z domu, aby sa zabránilo prenosu vírusu v kancelárskych priestoroch.
img


Susanne Johna, šéfka lekárskeho združenia Marburger Bund, si však myslí, že "súčasné opatrenia na obmedzenie sociálnych kontaktov sa javia ako účinné" a vhodnejšie by bolo zmiernenie niektorých nariadení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona