Merkelová začína rokovať s SPD

NETKY.SK • 7 Január 2018, 11:40 • 2 min
Merkelová začína rokovať s SPD

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová odštartovala ďalšie kolo koaličných rokovaní, ktorých cieľom je dostať sa po viac ako troch mesiacoch od volieb zo slepej uličky.

slovakia

left justify in out

Na päťdňových rokovaniach sa zúčastnia Merkelovej Kresťanskodemokratická únia Nemecka/Kresťansko-sociálna únia Bavorska (CDU/CSU) a Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD). Práve kancelárkin konzervatívny blok a Sociálni demokrati vládli krajine počas ôsmich z uplynulých 12 rokov.

SPD však po katastrofálnom výsledku v septembrových voľbách vyhlásila, že odchádza do opozície a možnosť návratu do vlády pripustili až po tom, ako v novembri stroskotal Merkelovej pokus o vytvorenie koalície so Zelenými a Slobodnou demokratickou stranou (FDP).

Lídri by sa mali do piatka rozhodnúť, či je medzi nimi dostatočná zhoda na začatie formálnych rokovaní.

"Myslím, že môžeme uspieť. Budeme pracovať veľmi rýchlo a veľmi intenzívne," vyjadrila sa Merkelová pred rokovaniami s tým, že prichádza s optimizmom, ale uvedomuje si, že ich čaká veľa práce. Líder Sociálnych demokratov Martin Schulz povedal, že jeho strana bude k rokovaniam pristupovať "konštruktívne a otvorene".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies