Merkelová sa v Paríži stretla s Putinom i Erdoganom

NETKY.SK • 1 December 2015, 08:35 • 2 min
Merkelová sa v Paríži stretla s Putinom i Erdoganom

PARÍŽ - O situácii v Sýrii a boji proti džihádistom z tzv. Islamského štátu sa dnes hovorilo pri stretnutí nemeckej spolkovej kancelárky Angely Merkelovej a ruského prezidenta Vladimira Putina. Obaja štátnici sa stretli v Paríži, kde sa zúčastňujú na klimatickej konferencii COP21.

slovakia

left justify in out

Ako informoval podľa internetového vydania denníka Handelsblatt hovorca nemeckej strany, Merkelová a Putin hovorili aj o otázkach súvisiacich s krízou na Ukrajine a obchodných vzťahoch medzi Európskou úniou a Ruskou federáciou. Na tejto časti ich schôdzky sa zúčastnil aj predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker.

 

Šéfka nemeckej spolkovej vlády využila pobyt v Paríži aj na dvojstrannú schôdzku s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom.

 

Angela Merkelová absolvovala podľa internetového serveru spolkovej vlády v Paríži aj schôdzku s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies