Akadémia Liverpoolu dostala v Premier League poriadnu lekciu

NETKY.SK • 18 December 2019, 10:56 • 2 min
Akadémia Liverpoolu dostala v Premier League poriadnu lekciu

BIRMINGHAM - Obhajca Ligy majstrov FC Liverpool vypadol z anglického ligového pohára po potupnej prehre proti futbalistom Aston Villy. Nejedná sa však o krízu mužstva ani nič podobné.

slovakia

left justify in out

Turnaj v Katare ovplyvnil zápas 

Futbalisti Aston Villy postúpili do semifinále anglického Ligového pohára, keď v utorok vo štvrťfinále deklasovali FC Liverpool 5:0. Nebyž nadstaveného času a vlastného gólu, skóre by nevyzeralo až tak hrozivo. "The Reds" ale nastúpili s juniorským tímom, keďže momentálne účinkujú na MS klubov FIFA v Katare. Vo Villa Parku rozhodli domáci duel štyrmi gólmi už v prvom polčase, skóre v nadstavenom čase spečatil bývalý brazílsky útočník AS Trenčín Wesley.

 

img

 

Mladíci získali životnú skúsenosť

Vekový priemer hráčov Liverpoolu bol len 19 rokov a 182 dní, až piati zaznamenali debut v prvom mužstve. Na lavičke zastúpil Jürgena Kloppa tréner tímu do 23 rokov Neil Critchley. "Vo viacerých pasážach zápasu sme hrali dobre. Stretli sme sa však s tvrdou realitou, keď sme čelili takejto kvalite. V druhom polčase nám už došla para, ťahali sme za sebou nohy, no aj tak to bol neuveriteľný večer," vyjadril sa tréner mládeže Liverpoolu. Doplnil však, že po zápase prišli mladíkom hostí zagratulovať k výkonu tréner domácich Dean Smith aj s asistentom Johnom Terrym. 

 

 

"Toto bola asi lose-lose situácia. Každý od nás očakával, že zvíťazime, takže sme sa museli zachovať profesionálne a odviesť svoju prácu," povedal autor prvého gólu domácich Conor Hourihane.

 

 

Program prvého tímu 

Liverpool utrpel v domácich súťažiach prvú prehru v sezóne, bola však očakávaná. Tím s najväčšími hviezdami totiž reprezentuje anglický aj európsky futbal v Katare, úradujúci víťaz Ligy majstrov v stredu nastúpi v semifinále MS klubov v zápase proti mexickému Monterrey.

 

img

 

Klopp uvažoval o bojkote

Anglická futbalová asociácia (FA) nedovolila štvrťfinálový duel Ligového pohára odložiť, Klopp tak dokonca uvažoval aj o jeho bojkote. Napokon na tento krok rezignoval a v Katare si spolu s hráčmi pozrel v televízii boj mladíkov.

 

img

 

Štvrťfinále Ligového pohára:

Aston Villa - FC Liverpool 5:0 (4:0)

Góly: 37. a 45. Kodjia, 14. Hourihane, 17. Boyes (vlastný), 90+2. Wesley

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies