VIDEO: Toto sa na Slovensku ešte nedialo, tvrdí Fico a hovorí o sťahovaní

NETKY.SK • 14 Jún 2022, 15:18 • 2 min
VIDEO: Toto sa na Slovensku ešte nedialo, tvrdí Fico a hovorí o sťahovaní

BRATISLAVA - Predseda opozičného Smeru-SD sa dnes na tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR vyjadril k aktuálnej politickej situácii a vládnej pomoci ľuďom so zdražovaním.

slovakia

left justify in out

Vláda sociálne ponižuje ľudí na Slovensku, ktorí sú vystavení zdražovaniu energií, pohonných látok, ale aj potravín, vyhlásil. 

 

 

„Táto vláda sociálne dehonestuje a ponižuje ľudí na Slovensku. To tu ešte nikdy nebolo,“ poznamenal Fico. Skonštatoval, že predseda parlamentného hospodárskeho výboru Peter Kremský (OĽaNO) odkázal dôchodcom, ktorí nevládzu platiť, nech sa presťahujú. „Dámy a páni z vládnej koalície, prosím, ak sa má niekto vysťahovať, tak ste to predovšetkým vy, a to z Úradu vlády SR a z príslušných ministerstiev,“ podotkol.

 

Prečítajte si tiež: Protiinflačný balíček pôjde do parlamentu až o týždeň! Ako chcú hlasovať jednotlivé strany?

 

Dodal, že sa očakáva drastické zdražovanie školského stravovania. Tvrdí, že to, čo je navrhnuté v zákone o pomoci rodinám, nepokrýva ani školské stravovanie. Zákon vrátený prezidentkou považuje za výsmech. S pripomienkami hlavy štátu sa podľa Fica Smer-SD vcelku stotožňuje. „Pri záverečnom hlasovaní, kde potrebuje vládna koalícia 76 hlasov, Smer-SD nedá tomuto zákonu ani jeden jediný hlas,“ zdôraznil Fico.

 

img

 

Avizoval, že v rámci rozpravy o vrátenom návrhu zákona o financovaní voľného času dieťaťa Smer-SD bude žiadať, aby parlament prijal uznesenie, ktoré bude konštatovať, že mimoriadne nepriaznivý cenový vývoj nie je reflektovaný žiadnymi krokmi vlády, ale napríklad aj to, že neprijali kompenzačné programy, pokiaľ ide o benzín a naftu. V uznesení chcú tiež odmietnuť prenášanie nákladov na zvýšenie daňového bonusu na mestá a obce.

 

Možno vás zaujme: Richard Sulík má ďalší problém s Igorom Matovičom: Musí konať!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies