GAMING NFT v spojení s herným svetom

NETKY.SK • 12 December 2021, 13:00 • 2 min
GAMING NFT v spojení s herným svetom

Krypto technológia prichádza do herného sveta. Nie všetci akceptujú fenomén kryptomien a blockchain technológie v hrách. Ceny NFT (Non-fungible tokens) herných objektov rastú raketovou rýchlosťou.

slovakia

left justify in out

Herný svet sa neustále mení a prináša niečo nové. K novému fenoménu sa dostávajú kryptomeny, ktoré sa spájajú s digitálnymi hrami. Non-fungible tokens, taktiež označované pod známou skratkou NFT, sú virtuálne tokeny ktoré naberajú na popularite a stávajú sa čím ďalej tým častejšou voľbou implementácie do sveta digitálnych hier.

 

img

 

Existuje viacero platforiem s rôznymi multimédiami, kde sa NFT využíva. Mnoho mobilných hier začalo s NFT fenoménom, no v súčasnosti javia záujem o implementáciu aj väčšie herné spoločnosti. Najnovšie sa pridáva herná spoločnosť Ubisoft s príchodom systému Digits. Ide o herné digitálne predmety s jedinečným sériovým číslom. Tieto predmety môžu hráči kupovať a predávať

 

Ubisoft uviedol, že unikátnosť jednotlivých herných predmetov bude označovať sériové číslo, ktoré bude zvlášť pridelené každému Digit NFT predmetu na odlíšenie a rozpoznanie konkrétneho predmetu. Zakúpiť si ich môžu kryptomenou aj napriek tomu, že nevlastnia alebo nehrávajú digitálne hry od spoločnosti Ubisoft.

 

Zo začiatku by spoločnosť Ubisoft mala ponúknuť limitovanú edíciu virtuálnych predmetov z hernej témy Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint. Tieto predmety bude možné zakúpiť kryptomenou, hoci ich dostupnosť je len v určitých krajinách - USA, Kanada, Brazília, Španielsko, Francúzsko, Belgicko, Nemecko, Taliansko a Austrália. V časovom horizonte písania tohto článku sa Slovensko nenachádza v zozname podporovaných krajín.

 

Trend v oblasti kryptomien prispel k otvoreniu nových možností a pracovných pozícií v hernom svete. Mnoho herných spoločností rado uvíta ľudí, ktorí sa oblasti kryptomien a súvisiacim technológiám blockchain aktívne venujú. Riaditeľ EA vidí budúcnosť NFT v hernom priemysle, preto aj herná spoločnosť Electronic Arts hľadá odborníkov so spomínanými technológiami.

 

img


Nie všetci podporujú trend NFT. Kritici vyjadrujú, že NFT vplýva negatívne na životné prostredie. Medzi odporcov v hernom svete patrí Steam, ktorá je jednou z najväčších platforiem na distribúciu digitálnych hier. Na tejto platforme je zakázaný predaj hier s NFT technológiou, tzn. že aj skoršie hry, ktoré boli na platforme, museli byť z platformy odstránené po uplatnení zákazu. Spomínané herné spoločnosti, ktoré sa pustili do implementácie NFT do hier, vidia v tejto technológii budúcnosť a napredovanie herného sveta. Rovnako označujú NFT za správny smer k vývoju metaverza, ktorým sa myslí koncept prepojenia digitálneho vlastníctva predmetov a možnosť s týmito predmetmi obchodovať v rámci viacerých digitálnych svetov.

 

Možno vás zaujme: PC HRY Výsledky herného ocenenia Golden Joystick Awards a slovenských Game Days



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies