Merkelová a Sarkozy: Príčiny krízy sú staré niekoľko desaťročí

NETKY.SK • 24 Október 2011, 21:07 • 2 min
Merkelová a Sarkozy: Príčiny krízy sú staré niekoľko desaťročí

Merkelová a Sarkozy: Príčiny krízy sú staré niekoľko desaťročí

slovakia

left justify in out

img

Súčasná kríza má svoj pôvod pred niekoľkými desaťročiami. Na dnešnej spoločnej tlačovej konferencii po ukončení summitu lídrov Európskej únie a tesne pred začatím summitu lídrov eurozóy to uviedli nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Nicolas Sarkozy. 
Tento výrok na stretnutí so slovenskými novinármi potvrdila aj slovenská premiérka Iveta Radičová.
Najskôr Merkelová a potom aj Sarkozy sa snažili prítomných novinárov presvedčiť, že neexistujú vážnejšie rozpory medzi ich krajinami ohľadom riešenia hlbokej ekonomickej krízy, ktorá zasiahla eurozónu. Merkelová uviedla, že posledná fáza rokovaní, na ktorých by sa v stredu mala zrodiť konečná odpoveď na otázku ako naložiť s krízou, je skôr technického rázu ako politického. Sarkozy povedal, že ide aj o politickú zodpovednosť lídrov EÚ, ktorí riešia starosti iných krajín.
"Európske metropoly čelia nevídanej finančnej kríze. Sme si vedomí tejto zodpovednosti, ktorá leží na našich pleciach," uviedol Sarkozy.
"Niektoré problémy, s ktorými bojujeme, začali už desaťročia pred nami," upozornila Merkelová a dodala, že opatrenia prijaté na stredajšom summite určite nebudú posledné, ktorými sa EÚ bude musieť zaoberať v snahe odstrániť dôsledky tejto krízy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies