Merkelová a Putin rokovali takmer dve hodiny

NETKY.SK • 5 September 2016, 06:38 • 2 min
Merkelová a Putin rokovali takmer dve hodiny

CHANG-ČOU - Nemecká kancelárka Angela Merkelová a ruský prezident Vladimir Putin sa v nedeľu večer popri summite G20 v Číne zišli na takmer dvojhodinových osobných rozhovoroch.

slovakia

left justify in out

Hlavnými témami boli občianska vojna v Sýrii, najmä zlá humanitárna situácia v meste Aleppo, ako aj situácia na Ukrajine, oznámil hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert.

 

Obaja lídri podľa jeho slov "veľmi konkrétne" hovorili o tom, ako by mohol na východe Ukrajiny pokračovať tzv. minský mierový proces. Bližšie detaily však Seibert neposkytol, napísala agentúra DPA.

 

Merkelová, Putin, francúzsky prezident Francois Hollande a ukrajinský prezident Petro Porošenko dosiahli vo februári 2015 v bieloruskej metropole Minsk mierovú dohodu pre východnú Ukrajinu. Strany tamojšieho konfliktu - ukrajinská armáda a proruskí separatisti - však dosiaľ jej ustanovenia zahŕňajúce prímerie nenaplnili.

 

Putin vyzval USA, aby uplatnili svoj vplyv na Kyjev s cieľom pokročiť pri riešení konfliktu. Či sa v najbližšom čase znova uskutoční stretnutie Merkelovej, Putina, Hollanda a Porošenka, nebolo po rozhovoroch z nedeľňajšieho večera jasné. Išlo o prvé osobné stretnutie Merkelovej a Putina po niekoľkých mesiacoch. Ich vzťahy sú narušené od anektovania ukrajinského Krymu Ruskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies