Rakúsky prezident Van der Bellen vyslovil podporu Palestínčanom

NETKY.SK • 5 Február 2019, 19:38 • 2 min
Rakúsky prezident Van der Bellen vyslovil podporu Palestínčanom

JERUZALEM - Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen sa na úvod svojej prebiehajúcej návštevy Izraela počas stretnutia s palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom vyslovil za riešenie vzniku dvoch samostatných štátov - Izraela a Palestíny.

slovakia

left justify in out

"EÚ zostáva aj naďalej spoľahlivým partnerom Palestínčanov a palestínskych úradov. Rakúsko je prívržencom vzniku dvoch štátov. Toto riešenie sa momentálne javí ako jediná realistická možnosť," vyhlásil rakúsky prezident.

 

Rakúsko totiž zastáva bilaterálnu rozvojovú spoluprácu s Palestínčanmi. Abbás nevyjadril kritický postoj k proizraelskému smerovaniu Rakúska, ktoré podporuje rakúsky kancelár Sebastian Kurz. No zároveň vyhlásil, že Izrael je zodpovedný za pozastavenie mierového procesu na Blízkom východe, keďže odmieta uznať vznik dvoch samostatných štátov.

 

img

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz

 

Abbás už nepovažuje Spojené štáty za spojenca v mierovom procese. USA stoja podľa neho na strane Izraela, čo mali zdôrazniť presunutím svojho veľvyslanectva do Jeruzalema. Na čele mierových rokovaní by mala podľa Abbása stáť EÚ.

 

 

Rakúsko poskytlo od 90. rokov 20. storočia na rozvojovú pomoc na palestínskych územiach viac než 100 miliónov eur. Aktuálna situácia v Predjordánsku je pomerne pokojná, avšak v pásme Gazy, ktoré ovláda palestínske militantné hnutie Hamas, panujú nepokoje. Počas protestov proti výstavbe izraelského oplotenia na hraniciach s pásmom Gazy bolo podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) minulý rok zabitých 255 Palestínčanov a 26.405 ľudí utrpelo zranenia. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Grupo Terrorista Hamas, tentou Receber doações via Coinbase” O Hamas, uma organização designada como um grupo terrorista nos Estados Unidos e na Europa que controla a Faixa de Gaza, tentou receber doações de bitcoins de seus apoiadores por meio da Coinbase, uma medida que pode ter sido frustrada pela empresa sediada em São Francisco. De acordo com a Globes, a startup de inteligência blockchain baseada em Israel, a Whitestream, conseguiu rastrear as doações de bitcoins depois que a organização sem dinheiro publicou seu endereço em um grupo do Telegram para os apoiadores. De acordo com a mídia, Israel permitiu a transferência de US$ 15 milhões por mês do Catar para a Faixa de Gaza, uma quantia que aparentemente não é suficiente para a organização, que controla a região. O porta-voz das asas militares do Hamas, Abu Obeida, pediu doações de BTC via Instagram, onde afirmou que: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀ “O inimigo sionista luta contra a resistência palestina tentando cortar a ajuda à resistência por todos os meios, mas os amantes da resistência em todo o mundo combatem essas tentativas sionistas e procuram todos os meios possíveis para ajudar a resistência.”⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀🌎Matéria Completa👨🏻‍💻 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ▶️www.colunadobitcoin.com.br◀️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #bitcoin #bitcoinbillionaire #bitcoinbrasil #bitcoins#bitcoinnews #altcoins #altcoin #cryptomoedas #criptomoedas #ethereum #litecoin#hamas #blockchain#coinmarketcap#cryptocurrency#monero#dinheiro#ripple #bitcoincash#exchange#eos #investimento #investimentos #cripto #technology #cryptocurrencynews #bitcoinsallday#bitcointechnolog#coinbase#blockchaintechnology

Príspevok, ktorý zdieľa Coluna do Bitcoin 🌎 (@colunadobitcoin),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies