Menové stimuly v eurozóne sú podľa šéfa ECB stále potrebné

NETKY.SK • 6 Február 2017, 17:31 • 2 min
Menové stimuly v eurozóne sú podľa šéfa ECB stále potrebné

FRANKFURT - Menové stimuly v eurozóne sú stále veľmi potrebné napriek nedávnemu posilneniu inflácie v Európskej menovej únii. Povedal to v pondelok šéf Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi vo výbore Európskeho parlamentu pre ekonomické a menové záležitosti.

slovakia

left justify in out

Draghi pred členmi výboru uviedol, že zvýšenie medziročnej inflácie na úroveň 1,8 percenta bolo predovšetkým výsledkom vyšších cien ropy, a nie základných cenových tlakov v ekonomike, ktoré by vyplývali z rastu miezd. 

Draghi zdôraznil, že banka bude do konca roka pokračovať v pumpovaní novovytvorených peňazí do ekonomiky prostredníctvom nákupov dlhopisov. Šéf ECB poznamenal, že stratégia banky "predpisuje, že by sme nemali reagovať na individuálne údaje a krátkodobé zvýšenia inflácie."

Medziročná inflácia v eurozóne v januári stúpla na úroveň 1,8 percenta, čiže na najvyššiu úroveň za takmer štyri roky. To vyvolalo určité dohady, že ECB čoskoro bude v pozícii, ktorá jej umožní ukončiť mimoriadne opatrenia v menovej politike.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies