Megaúspešný Cyberpunk 2077 dostal "poslednú veľkú aktualizáciu". Vývojárska spoločnosť CD Projekt sa už chce venovať Cyberpunku 2 a Witcherovi 4

NETKY.SK • 6 December 2023, 19:00 • 2 min
Megaúspešný Cyberpunk 2077 dostal "poslednú veľkú aktualizáciu". Vývojárska spoločnosť CD Projekt sa už chce venovať Cyberpunku 2 a Witcherovi 4

VARŠAVA - Medzi vášnivými gamermi mimoriadne obľúbená hra Cyberpunk 2077 dostala včera (5. 12. 2023) svoju „poslednú veľkú aktualizáciu“ - Update 2.1. Vývojárske štúdio CD Projekt Red sa v budúcnosti už chce zamerať na jeho pokračovanie s označením Orion a na úspešný titul z ich produkcie The Witcher s označením Polaris.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť CD Projekt Red v rozhovore pre portál IGN potvrdila, že Update 2.1, ktorý prichádza spoločne so Cyberpunk 2077: Ultimate Edition, je poslednou veľkou aktualizáciou pre (v súčasnosti už) tri roky starú hru. Spoločnosť CD Projekt Red sa okrem zintenzívnenia vývoja ďalšej hlavnej hry zo sveta Witchera s označením Polaris sústredí na plnohodnotné pokračovanie Cyberpunku 2077.

 

Najprv to naznačil príspevok na X / Twitteri od globálneho komunitného riaditeľa Marcina Momota, ktorý uviedol, že CD Projekt Red má v rukáve "ešte jeden patch pre Cyberpunk 2077". Aby sa portál IGN uistil o tejto informácii, obrátil sa na vývojárov so žiadosťou o vysvetlenie, čo ich hovorca potvrdil aj so slovami: "Aby sme zopakovali tweet Marcina Momota, Update 2.1 má byť poslednou veľkou aktualizáciou."

Vývojári to rozhodne naznačili vo svojej správe o finančných výsledkoch za november 2023, v ktorej uviedli, že po vydaní rozšírenia DLC s názvom Cyberpunk 2077 Phantom Liberty, teraz už takmer polovica ich zamestnancov pracuje na Witcherovi 4. Tím Cyberpunku 2077 bol zriedený tak, aby zahŕňal vývojárov pracujúcich na hlavnej hre, Phantom Liberty, Ultimate Edition a vývojárov "na prestup".

 

CD Projekt Red v máji 2023 potvrdil, že zamestnanci, ktorí kedysi pracovali na Cyberpunku 2077, sa pripoja k vývoju Orionu aj ďalšieho Witchera, takže sa mnoho z týchto vývojárov pomaly, ale isto pripojí k tímu, ktorý pracuje na pokračovaní.

 

Vývoj Orionu však nie je taký jednoduchý ako pri ďalšom diele Witchera, pretože CD Projekt Red buduje v USA úplne nové štúdio, ktoré bude na tvorbe pokračovania pracovať. Generálny riaditeľ Adam Kiciński v novembri 2023 uviedol, že v súčasnosti už tam pracuje základný tím desiatich vedúcich pracovníkov série Cyberpunk, vrátane herného režiséra Gabea Amatangela, a aj keď už bolo niekoľko ľudí najatých, tím je stále ešte len "v plienkach".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CD Projekt / IGN / cyberpunk.net, Foto: Cyberpunk 2077: Phantom Liberty
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies