Petra Vlhová stratila v prvom kole na svoje rivalky, zatiaľ je na 6. mieste

NETKY.SK • 20 Marec 2021, 11:42 • 2 min
Petra Vlhová stratila v prvom kole na svoje rivalky, zatiaľ je na 6. mieste

LENZERHEIDE - Slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej patrí 6. priečka po prvom kole sobotňajšieho slalomu na pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní vo švajčiarskom Lenzerheide.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná Liptáčka je na najlepšej ceste už v sobotu definitívne spečatiť zisk vytúženého veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf v hodnotení SP. 

 

Potrebuje na to akékoľvek bodové umiestnenie, teda najhoršie 15. pozíciu. Druhé kolo slalomu žien v Lenzerheide je na programe od 13.30 h, predstaví sa v ňom dovedna 21 pretekárok.

 

 

Prečítajte si tiež: Petra Vlhová zabojuje o malý glóbus so štartovacím číslom 6, Adam Žampa po prvýkrát vo finále obrovského slalomu

Slovenka hneď v úvode prvého kola slalomu urobila chybu, následkom ktorej bol nárast straty až do cieľa. Líderkou po prvej jazde je Rakúšanka Katharina Liensbergerová s pohodlným náskokom 7 desatín sekundy pred druhou Nórkou Kristin Lysdahlovou, tretia je Američanka Mikaela Shiffrinová s mankom 90 stotín sekundy na líderku.

 

Strata Petry Vlhovej na Liensbergerovú je už 1,84 s, ďalšie pretekárky stratili na najlepšiu cez dve sekundy. Deviata priečka patrí ďalšej Slovenke Martine Dubovskej (+2,42 s), ktorá však reprezentuje Česko.

 

img

 

"Hneď v úvode som spravila chybu a potom ma to vyviedlo z miery. Nešla som dobre. Trať nebola náročná, náročné sú podmienky. Bojovala som viac s podložkou ako so stavbou trate. Sú to obrovské tlaky a ja som to nezvládla. Do druhého kola dám maximum," povedala Vlhová pre RTVS.
 

Vlhová okrem veľkého glóbusu bojuje v sobotu aj o obhajobu malého v hodnotení slalomu, jej konkurentkami sú Liensbergerová a Shiffrinová. Pred sobotou mala Slovenka náskok 22 bodov pred Rakúšankou a 37 bodov pred Američankou.

 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO V Lenzerheide zrušili ďalšie preteky, Vlhovej ešte viac stúpli šance na celkové prvenstvo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies