Medzinárodný olympijský výbor odsúhlasil spoločné voľby dejísk OH 2024 a 2028

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 18:06 • 2 min
Medzinárodný olympijský výbor odsúhlasil spoločné voľby dejísk OH 2024 a 2028

LAUSANNE - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) vyberie dejiská olympijských hier v rokoch 2024 a 2028 v jednom hlasovaní.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom v utorok počas mimoriadneho zasadnutia vo švajčiarskom Lausanne. Voľba dejísk sa uskutoční 13. septembra v peruánskej Lime na riadnom zasadnutí výboru a bude mať iba dvoch kandidátov Los Angeles a Paríž. 

 

Členovia MOV o tom rozhodli jednohlasne. Ešte pred hlasovaním obe mestá predstavili za zatvorenými dverami svoje kandidatúry na hry v roku 2024. Aj keď najprv sa obe mestá zaujímali iba o skoršie hry, po rozhodnutí MOV by mala vzniknúť tripartitná komisia zložená z členov výboru a zástupcov francúzskej metropoly i kalifornského mesta.

 

Jedno z nich by potom malo deklarovať novú kandidatúru na hry v roku 2028. Členovia MOV by potom v Lime nehlasovali za jednotlivé mestá, ale za spoločnú dohodu tripartitnej komisie. Ak ani jedno z miest neprejaví záujem o rok 2028, MOV zvolí za dejisko hier v roku 2024 jedno z nich.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies