Medzinárodné letisko v Budapešti bolo včera na hodinu zatvorené

NETKY.SK • 20 Jún 2019, 07:11 • 2 min
Medzinárodné letisko v Budapešti bolo včera na hodinu zatvorené

BUDAPEŠŤ - Medzinárodné letisko Ferenca Liszta v Budapešti bolo nútené včera večer na hodinu zastaviť prevádzku.

slovakia

left justify in out

Budapeštianske letisko bolo nútené pristúpiť k mimoriadnym opatreniam po tom, čo tu lietadlo Airbus A321 spoločnosti Wizz Air, ktoré priletelo zo Štokholmu, malo relatívne vážny problém. Počas pristávania totiž dostalo defekt, ktorý spôsobil stav vzletovej dráhy č. 1.

 

img

 

Dráha bola poškodená, bola v nej diera po kuse odlomeného betónu, a tak letisko nemohlo riskovať, že by sa podobne nebezpečná situácia zopakovala. K náprave muselo dôjsť okamžite.

 

Problémom však je, že od polovice apríla je pre plánovanú modernizáciu systému automatického priblíženia lietadla uzatvorená aj dráha č. 2. Odovzdať ju majú až vo štvrtok, preto neostávalo iné, ako zastaviť celú prevádzku.

 

img

 

Na letisku čakalo po uzatvorení o 18.20 h na vzlet 28 spojov, desať prichádzajúcich lietadiel presmerovali na okolité letiská. Prevádzku letiska obnovili po 20.00 h.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies