Celoplošné testovanie v Nitre odhalilo takmer tisíc nakazených, v Košiciach sa COVID-19 potvrdil u bezmála 900 osôb

NETKY.SK • 11 Január 2021, 06:05 • 2 min
Celoplošné testovanie v Nitre odhalilo takmer tisíc nakazených, v Košiciach sa COVID-19 potvrdil u bezmála 900 osôb

NITRA - V Nitre počas troch dní otestovali 43 716 ľudí, pozitívny výsledok na COVID-19 sa potvrdil u 932 osôb. Počas celomestského antigénového testovania v Košiciach bolo za tri dni otestovaných viac ako 53-tisíc ľudí, pozitívnych bolo 894.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Antigénové testovanie v Nitre odhalilo z celkového počtu 43 716 ľudí, 932 osôb pozitívnych na koronavírus. Miera pozitivity dosiahla 2,13 percenta

 

V týchto číslach sú zarátané aj údaje z priemyselného parku. Informoval o tom primátor Nitry Marek Hattas s tým, že zatiaľ ide o predbežné čísla, oficiálne budú známe až po kontrole v pondelok.

 

img

 

Súvisiaci článok: V Nitre za dva dni otestovali 25-tisíc ľudí, plošné testovanie pokračuje aj v okrese Púchov

 

Prvé kolo celoplošného testovania v okrese Nitra
V celom okrese Nitra sa od piatku do nedele konalo prvé kolo plošného testovania na ochorenie COVID-19. Okrem krajského mesta sa do testovania zapojilo aj mesto Vráble a všetkých 60 obcí.

 

V Nitre bolo zriadených približne 40 odberných miest. Testovanie prebehlo podľa primátora Hattasa hladko, na niektorých miestach sa však čakalo na odber aj dve hodiny.

 

 

Mohlo by vás zaujímať: Počet mŕtvych narastá, chladiarenský príves na uskladnenie tiel má už i Trnava!

 

Na záver testovania prišiel do Nitry aj predseda vlády Igor Matovič, postoj samospráv okresu dal za príklad všetkým starostom a primátorom na Slovensku.

Ďalšie dve kolá testovania sú naplánované v týždňových odstupoch. V okrese Nitra platí od pondelka 11. januára prísnejší lockdown ako v iných kútoch Slovenska.

 

Prečítajte si tiež: V Nitrianskom kraji pokračuje plošné testovanie. K rovnakému kroku sa rozhodli aj v Púchove a Košiciach

 

Do práce, do prírody alebo na výdajné miesta internetových obchodov bude možné ísť len s negatívnym výsledkom PCR alebo antigénového testu, ktorý nesmie byť starší ako sedem dní.

 

Celoplošné testovanie v Košiciach 

Počas celomestského antigénového testovania na COVID-19 v Košiciach bolo za tri dni otestovaných viac ako 53-tisíc ľudí, pozitívnych bolo 894. To predstavuje 1,67 % pozitivitu z celkového počtu. Informoval o tom hovorca mesta Košice Vladimír Fabian.



Piatok otestovali viac ako 11-tisíc ľudí z toho bolo 183 pozitívnych, v sobotu viac ako 19-tisíc testov odhalilo takmer 300 pozitívnych. Najviac ľudí navštívilo odberné centrá v Košiciach v nedeľu, keď z takmer 21-tisíc otestovaných bolo 384 pozitívnych.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Poslanci v utorok rozhodnú o predĺžení núdzového stavu, ktorý vláda schválila pred silvestrovskými oslavami

V Košiciach sa v piatok 8. januára o 16:00 hodine začalo celomestské bezplatné testovanie osôb na ochorenie COVID-19. Mesto zabezpečilo 110 odberových tímov na 66 odberových miestach.

 

Odberné miestnosti sa zatvorili v nedeľu o 17:00 hodine s výnimkou odberných miest v Kulturparku a v areáli U. S. Steel, v ktorých sa bude možné otestovať aj v pondelok 11. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies