Putin podpísal dekrét o nových odvetných sankciách proti Západu

NETKY.SK • 3 Máj 2022, 12:56 • 2 min
Putin podpísal dekrét o nových odvetných sankciách proti Západu

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét o odvetných ekonomických sankciách v reakcii na „nepriateľské kroky niektorých cudzích štátov a medzinárodných organizácií“. TASR správu prevzala od agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na utorňajšie vyhlásenie Kremľa. Putin dal vláde pokyn, aby do desiatich dní pripravila zoznam osôb a subjektov, na ktoré sa budú odvetné sankcie vzťahovať.

slovakia

left justify in out

Rusko zakáže vývoz produktov a surovín subjektom a osobám, ktoré v tejto chvíli nešpecifikovalo. Dekrét tiež zakazuje transakcie so zahraničnými jednotlivcami a spoločnosťami, na ktoré sa vzťahujú ruské odvetné sankcie, a umožňuje ruským protistranám neplniť si voči nim záväzky.

 

img

 

Podľa dekrétu má ruská vláda desať dní na pripravenie zoznamu zahraničných jednotlivcov a spoločností, ktoré majú byť sankcionované. Moskva zároveň zadefinuje „dodatočné kritériá“ pre množstvo transakcií, ktoré by mali podliehať obmedzeniam.

 

Možno vás zaujme: Putin môže čoskoro oficiálne vyhlásiť vojnu Ukrajine



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies