Historickú električku prevádzkuje už desaťročie skupina nadšencov

NETKY.SK • 11 Júl 2022, 09:39 • 2 min
Historickú električku prevádzkuje už desaťročie skupina nadšencov

TRENČIANSKA TEPLÁ – Pravidelná prevádzka historickej električky na trati medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami sa skončila pred desiatimi rokmi.

slovakia

left justify in out

Odvtedy unikátnu električku prevádzkuje nezisková organizácia. Informoval o tom Ľubomír Bobák z komunikačného oddelenia Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

 

img

 

„Presne pred jedným desaťročím sa skončila pravidelná prevádzka dobre známej električky medzi Trenčianskymi Teplicami a Trenčianskou Teplou, o ktorú sa staral dopravca Železničná spoločnosť Slovensko. V tom období si ju do parády vzali miestni nadšenci, nezisková organizácia Trenčianska elektrická železnica (TREŽ). Tí sú dnes už licencovaným dopravcom,“ uviedol Bobák.

 

img

      

Okrem príležitostných tematických jázd ponúka Trenčianska elektrická železnica aj pravidelnú letnú prevádzku historického vláčika, ktorá je v tomto roku predĺžená až na 4,5 mesiaca.

 

img
     

„Sezónu sme odštartovali už v máji a potrvá až do predposlednej septembrovej nedele. Naša vďaka patrí všetkým našim partnerom. Najväčším podporovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj,“ uviedol riaditeľ TREŽ Dušan Nosál s tým, že historický vláčik vyráža na koľaje každý víkend i počas sviatkov.

 

img

 

Možno vás zaujme: Zjazdovky na severnej strane Chopku sa stali domovom stáda valašiek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies