Medzi zadržanými podozrivými z terorizmu je aj spolupracovník malajzijskej vlády

NETKY.SK • 16 Október 2014, 08:42 • 2 min
Medzi zadržanými podozrivými z terorizmu je aj spolupracovník malajzijskej vlády

KUALA LUMPUR - Medzi 14 podozrivým islamskými extrémistami, ktorých v stredu zadržali v Malajzii, je aj jeden spolupracovník miestnej vlády. S odvolaním sa na malajzijskú políciu u tom dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Zadržaní sa podľa policajných zdrojov plánovali pridať k teroristickým milíciám organizácie Islamský štát (IS). Medzi zatknutými je aj 37-ročný spolupracovník malajzijského ministerstva pre energetiku, ktorý sa mal podieľať na nábore extrémistov, za čo dostával aj peniaze.   
      

Malajzijská polícia v stredu sprvu informovala len o 13 zadržaných, tento počet však neskôr doplnila o ďalší prípad. Podozriví sú vo veku od 14 do 48 rokov. Miestne úrady vychádzajú z toho, že cez Turecko plánovali vycestovať do Sýrie, kde džihádistov z IS v súčasnosti podporujú už desiatky Malajzijčanov, píše DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies