ME: Portugalsko spasil Veloso, Santos verí v prebudenie Ronalda

NETKY.SK • 8 September 2015, 11:59 • 2 min
ME: Portugalsko spasil Veloso, Santos verí v prebudenie Ronalda

ELBASAN - Hrdinom utorkového duelu I-skupiny kvalifikácie EURO 2016 medzi futbalistami Albánska a Portugalska (0:1) bol Miguel Veloso. Defenzívny stredopoliar hostí sa v druhej minúte nadstaveného času presadil hlavičkou po rohovom kope striedajúceho Ricarda Quaresmu a zabezpečil favoritovi cenný triumf, vďaka ktorému sa na čele tabuľky odpútal na rozdiel troch bodov od druhého Dánska.

slovakia

left justify in out

Na štadióne v Elbasane mali oba tímy niekoľko šancí na rozhodnutie. Portugalčan Nani v 13. minúte ako i domáci Sokol Cikalleši v 75. minúte nastrelili brvno, niekoľkokrát nechal Etrita Berišu v albánskej bránke vyniknúť hviezdny Cristiano Ronaldo. Rozhodnutie však prišlo až v 92. minúte z hlavy Velosa. "Nevedel som, či je center určený pre mňa. Našťastie to tam padlo," radoval sa šťastný strelec, pre ktorého to bol iba tretí gól v najcennejšom drese.

 

Cristiano Ronaldo tak vyšiel opäť strelecky naprázdno, v štyroch zápasoch od začiatku sezóny 2015/2016 ešte neskóroval. Tréner Portugalska Fernando Santos prezradil, že krídelník madridského Realu začína cítiť frustráciu. Kouč však svojmu zverencovi dôveruje a dúfa, že obávaný kanonier čoskoro znovu napne sieť.

 

"Cristiano je hráč, ktorý dokáže nastrieľať 50 gólov za sezónu. Je úplne normálne, že je trochu znepokojený, keď odohrá niekoľko zápasov bez presného zásahu. Aj dnes ukázal zanietenie, fantasticky sa obetoval pre mužstvo, hoci mal menšie boľačky. Góly u neho určite prídu," tvrdí Santos a na margo výkonu svojich zverencov dodal: "Hrali sme proti veľmi dobrému albánskemu tímu. Za stavu 0:0 sme stále verili vo víťazstvo a skončilo sa to šťastne."

 

Hráči z Iberského polostrova tak rovnakou mincou odplatili Albáncom šokujúcu prehru 0:1 z prvého vzájomného duelu v Aveire, ktorý sa konal presne pred rokom, a mieria za očakávaným postupom na ME. Tretí Balkánci strácajú na Portugalsko už štyri body a na druhé Dánsko bod. Severania mohli Albáncom v pondelok výraznejšie odskočiť, doma však uhrali s Arménskom iba bezgólovú remízu a postupové vyhliadky si skomplikovali.

 

"V druhom polčase sme podali jeden z najhorších výkonov odkedy som pri reprezentačnom kormidle. V záverečných 20 minútach sme zlyhali. Arménci ukázali, že vedia hrať futbal. Zaslúžili si viac ako bod," citovala agentúra Reuters slová trénera Dánska Mortena Olsena. Jeho tím má na konte o bod viac ako Albánsko, lenže v zostávajúcom priebehu I-skupiny odohrá už len jeden zápas, navyše na horúcej portugalskej pôde, kým konkurent až dva.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies