Mayová vyzvala internetové spoločnosti na účinný boj proti terorizmu

NETKY.SK • 20 September 2017, 13:8 • 2 min
Mayová vyzvala internetové spoločnosti na účinný boj proti terorizmu

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová vyzvala internetové spoločnosti, aby účinne bránili šíreniu extrémistického materiálu.

slovakia

left justify in out

Mayová zároveň apeluje na veľké sociálne médiá ako Facebook či Twitter, aby v prvom rade vyvíjali technológie na blokovanie zverejňovania škodlivého obsahu.

 

Na boj proti zverejňovaniu extrémistického obsahu na internete sa Mayová bude sústrediť aj počas stretnutia s predstaviteľmi technologických spoločností, ktoré sa uskutoční dnes v New Yorku v rámci zasadnutia Valného zhromaždenia OSN.

 

Podľa Mayovej napriek tomu, že sociálne médiá urobili v boji s extrémistickou propagandou pokroky, mali by zabezpečiť, aby boli príspevky so škodlivým obsahom z ich serverov odstraňované za menej ako dve hodiny.

 

"Toto odvetvie musí ísť hlbšie a postupovať rýchlejšie pri automatizácii detekcie a odstraňovania teroristického obsahu", pretože extrémisti "kladú väčší dôraz na rýchle šírenie obsahu, aby si udržali náskok" pred dohľadom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona