Mayová: Británia pomáha pri pátraní po podozrivých z útoku v Paríži

NETKY.SK • 15 November 2015, 17:20 • 2 min
Mayová: Británia pomáha pri pátraní po podozrivých z útoku v Paríži

LONDÝN - Britská ministerka vnútra Theresa Mayová dnes v Londýne po zasadnutí vládneho núdzového štábu COBRA informovala, že britská polícia veľmi tesne spolupracuje s Parížom a Bruselom, aby im pomohla nájsť osoby podozrivé zo spoluúčasti na piatkových atentátoch vo francúzskej metropole.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ministerka tiež oznámila sprísnenie bezpečnostných kontrol na hraniciach Británie, aj keď uviedla, že stupeň ohrozenia krajiny teroristickými útokmi sa nezvýšil. Ten je dlhodobo na druhom najvyššom stupni.

Priznala, že medzi obeťami útokov v Paríži je aj niekoľko Britov a ďalší utrpeli v atentátoch zranenia. Dodala, že do Francúzska bude vyslaný krízový tím, aby hospitalizovaným Britom poskytol ďalšiu podporu.

 

Mayová dnes odmietla komentovať informácie niektorých britských novín, že na základňu RAF Northolt v blízkosti Londýna sa presunuli elitné jednotky síl osobitného určenia dislokované doteraz na základni Hereford. Pre spravodajskú spoločnosť BBC však povedala, že boli prijaté opatrenia, aby polícia dostala podporu zo strany armády.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies