Zeman zvolá ustanovujúcu schôdzu novej Snemovne

NETKY.SK • 14 Október 2021, 12:32 • 2 min
Zeman zvolá ustanovujúcu schôdzu novej Snemovne

PRAHA - Radek Vondráček sa od vedúceho prezidentskej kancelárie dozvedel aj novinky o zdravotnom stave prezidenta Zemana, no nechcel o tom verejne rozprávať.

slovakia

left justify in out

Český prezident Miloš Zeman zvolá ustanovujúcu schôdzu novozvolenej Poslaneckej snemovne na 8. novembra. Uviedol to dosluhujúci predseda dolnej komory parlamentu ČR Radek Vondráček, ktorého citoval český Deník N.

 

img

 

Vondráček sa tak vyjadril po stretnutí s vedúcim prezidentskej kancelárie Vratislavom Mynářom, ktoré sa uskutočnilo na Pražskom hrade. "Čakám to (zvolanie schôdze) v priebehu niekoľkých dní," vyhlásil šéf Snemovne, ktorý je nominantom hnutia ANO. S kancelárom Mynářom sa podľa vlastných slov stretol za účelom výmeny informácií.

 

Prečítajte si tiež: Prezident Zeman je vo veľmi vážnom stave! Ťažko komunikuje a je dezorientovaný

 

Vondráček s Mynářom riešili aj aktuálny zdravotný stav hospitalizovaného prezidenta Zemana, žiadne informácie o tejto téme však nezverejnil. "Dal som slovo, že sa (o tom) nebudem vyjadrovať," uviedol Vondráček. Odmietol sa vyjadriť aj k otázke, či ho informácie o zdravotnom stave hlavy štátu napĺňajú optimizmom.

 

img

 

Radek Vondráček nekomentoval ani ďalší možný postup prezidenta v otázke zostavovania novej vlády, ktorú zostavia na základe výsledkov minulotýždňových parlamentných volieb."Platí, že až pán prezident nebude na JIS a bude presunutý na bežnú izbu, tak sa stretne s aktérmi a podľa toho sa rozhodne," vyhlásil Vondráček.

 

Možno vás zaujme: Po Hane Zagorovej skončili v nemocnici aj Felix Slováček a Jiří Suchý

 

Zároveň ubezpečil, že prípravy na slávnostný ceremoniál pri príležitosti štátneho sviatku 28. októbra prebiehajú štandardne a že všetko je už v zásade pripravené. To, či bude štátne vyznamenania počas ceremoniálu udeľovať Miloš Zeman, bude podľa neho záležať na prezidentovom zdraví i na aktuálnej epidemiologickej situácii.

 

Český premiér Andrej Babiš vo štvrtok oznámil, že požiadal prezidenta Zemana o stretnutie. Babiš zopakoval svoj postoj, že odovzdá svoju funkciu lídrovi koalície Spolu Petrovi Fialovi.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies