Maximálny príspevok na starostlivosť o dieťa sa zvyšuje

NETKY.SK • 8 Január 2016, 10:23 • 2 min
Maximálny príspevok na starostlivosť o dieťa sa zvyšuje

BRATISLAVA - Maximálna suma príspevku na starostlivosť o dieťa sa od začiatku tohto roka zvyšuje z pôvodných 230 eur na 280 eur.

slovakia

left justify in out

Ide o maximálnu výšku príspevku v prípade, ak starostlivosť dieťaťu vo veku do troch rokov zabezpečuje súkromné zariadenie alebo fyzická osoba na základe živnosti. Vyplýva to z novely zákona o príspevku na starostlivosť o dieťa, ktorá je účinná od 1. januára 2016.


Príspevok na starostlivosť o dieťa vo veku do troch rokov pre toho rodiča, ktorý dá dieťa do štátnej alebo obecnej materskej školy, môže po novom dosiahnuť najviac 80 eur mesačne. Novela zákona tiež zjednodušuje administratívnu náročnosť pri poskytovaní tohto príspevku.

 

Rodič nebude povinný úradu práce a sociálnych vecí každý mesiac preukazovať výšku nákladov na zabezpečenie starostlivosti o dieťa. Ak sa o dieťa do troch rokov jeho veku stará napríklad starý rodič bez živnostenského oprávnenia, suma príspevku zostáva vo výške 41,10 eura.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies