Hudobník František Nedvěd prehral boj o život

NETKY.SK • 19 Júl 2021, 06:07 • 2 min
Hudobník František Nedvěd prehral boj o život

PRAHA - Hudobník Vojta Nedvěd oznámil, že v sobotu večer krátko pred jedenástou zomrel jeho otec František.

slovakia

left justify in out

Vo veku 73 rokov zomrel český hudobník František Nedvěd. „S hlbokým zármutkom a ťažkým srdcom oznamujeme, že nás dnes vo večerných hodinách navždy opustil náš milovaný otec František Nedvěd," napísal jeho syn na sociálnej sieti.

 

 

Pesničkár bol v nemocnici od nedele minulého týždňa. "V piatok sme hrali v Košiciach. V sobotu vstal a bol ešte v poriadku, ale večer začal byť unavený a ospalý. Hovoril som si, že je to následkom koncertu, ale v nedeľu stále spal, tak som ho odviezol do nemocnice. Bol dehydrovaný," uviedol Vojta Nedvěd. Večer však oznámil smutnú správu, že jeho otec svoj boj s rakovinou prehral.

 

img

 

Počas posledného roka František bojoval s vážnymi zdravotnými problémami. Minulý rok podstúpil päťhodinovú operáciu srdca. Koncom roka 2020 prezradil v rádiu, že bojuje s rakovinou.  "Otec mal rakovinu pľúc a v tele menší nádor, ktorý blokoval prekrvenie hlasiviek. Preto nehovoril. Toho sa zbavil vďaka ožarovaniu. Teraz sa mu vrátila rakovina pľúc a napadla obal pľúc. Takže sa mu to vrátilo. Verím, že znova zabojuje a všetko dopadne dobre," povedal syn speváka. Krátko po ukončení chemoterapie dostal koronavírus.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Milan Lasica už nie je medzi nami. Vo veku 81 rokov nás navždy opustil z miesta, ktoré bolo preňho všetkým

 

František Nedvěd sa narodil 19. septembra 1947. Do roku roku 1997 vystupoval spoločne s bratom, potom sa ich spoločná hudobná kariéra skončila. František sa osamostatnil. Od roku 2011 sa však opäť s bratom Jánom zišli, a nahrali album Súhvezdie iskier. Od roku 2013 vystupoval opäť samostatne, s kapelou Tiebreak a občas so synom Vojtom.

 

Pôvodne sa bratia snažili presláviť ako "bigbíťáci", no napokon zostali pri trampskej hudbe a country. Ich piesne sa stali hymnami "opekačiek". V roku 1996 prišlo na ich koncert na Strahovskom štadióne okolo 60 tisíc ľudí.

 

Nedvěd s manželkou Máriou, s ktorou má dvoch synov a tri vnúčatá, oslávili v júni zlatú svadbu na Staromestskej radnici, kde sa objavil aj jeho brat Jan. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona