Matovič má ďalšie problémy: Na krku má obvinenie

NETKY.SK • 23 November 2016, 11:16 • 2 min
Matovič má ďalšie problémy: Na krku má obvinenie

BRATISLAVA – Šéf strany OĽANO-NOVA Igor Matovič má ďalšie problémy. Po tom, čo mu hrozilo odobratie poslaneckého mandátu kvôli živnosti, má na krku obvinenie z ohovárania.

slovakia

left justify in out

Podľa portálu aktuality.sk je Igor Matovič obvinený z ohovárania premiéra Roberta Fica. Podľa informácií portálu ho polícia stíha kvôli jeho výrokom o tom, že premiér Fico má schránkovú firmu a účet na Belize.

 

S informáciou vyrukoval Matovič v polovici augusta 2015 najprv na sociálnej sieti, potom aj na tlačovej besede. Vychádzal pritom z anonymných informácií, ktoré si našiel v poštovej schránke. Podľa anonymu si mal Fico s manželkou ešte v roku 2008 založiť schránkovú firmu v Belize. Na dvoch účtoch tejto firmy malo byť podľa lídra OĽaNO-NOVA 674 miliónov dolárov. Približne 30 strán oskenovaných faktúr, blokov a zmlúv, ktoré Matovič dostal a považoval za hodnoverné, mali preukazovať manipulácie vo verejnom obstarávaní i tok peňazí na účty firmy v Belize.

 

Premiér Fico Matovičove vyhlásenia označil za hlúposti.

 

Polícia Matovičove informácie preverovala cez finančnú spravodajskú jednotku v Belize. Tá uviedla, že Fico a jeho manželka nemajú a ani v minulosti nemali žiadne osobné alebo podnikateľské účty alebo iné finančné produkty vedené vo finančných inštitúciách v Belize.

 

Poslanec za OĽANO-NOVA potvrdil, že má na krku obvinenie. „Je to pravda. V nedeľu som dal status, že som sa dozvedel o chystanom obvinení a v pondelok som ho mal na pošte," povedal Matovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies