Nemecká základňa v Afganistane mala problém s nadbytkom alkoholu, riešenie sa však našlo

NETKY.SK • 7 Jún 2021, 20:50 • 2 min
Nemecká základňa v Afganistane mala problém s nadbytkom alkoholu, riešenie sa však našlo

BERLÍN/CAMP MARMAL - Nemecká armáda našla riešenie nezvyčajného logistického problému v podobe prebytkov piva na jej základni v Afganistane.

slovakia

left justify in out

Zásoby piva, vína a miešaných nápojov sa začali hromadiť na základni Camp Marmal v meste Mazár-e Šaríf po nedávnom rozhodnutí velenia nemeckých ozbrojených síl, ktoré vojakom z bezpečnostných dôvodov zakázalo konzumáciu alkoholu. Nemeckí vojaci môžu vypiť denne dve plechovky piva alebo ich ekvivalent.

 

img


Podľa hovorkyne armáda našla v civilnom sektore partnera, ktorý vyvezie nespotrebovaný alkohol z krajiny. Vojaci, ktorí v krajine slúžia v rámci končiacej misie Severoatlantickej aliancie (NATO), sa z Afganistanu stiahnu v najbližších mesiacoch.

 

img

 

Zhruba 22 600 litrov alkoholu, z toho takmer 60-tisíc plechoviek piva, podľa armády nie je možné v Afganistane predať vzhľadom na miestne náboženské predpisy. Z environmentálnych dôvodov nie je možná ani likvidácia zásob. Zisk z predaja na iných trhoch by mal vývozcovi podľa armády pokryť súvisiace náklady.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona