Obvinenia herca Aleca Baldwina zo zabitia boli stiahnuté

NETKY.SK • 21 Apríl 2023, 14:00 • 2 min
Obvinenia herca Aleca Baldwina zo zabitia boli stiahnuté

Všetky obvinenia z trestného činu, ktorým herec Alec Baldwin čelil v súvislosti so smrťou Halyny Hutchins, boli stiahnuté.

slovakia

left justify in out

Americký herec Alec Baldwin si môže trochu vydýchnuť. Obvinenia, ktorým čelil v súvislosti so smrťou Halyny Hutchinsovej, boli stiahnuté. Kameramanku Hutchinsovú smrteľne postrelil ešte v októbri 2021, keď sa na natáčaní filmu Rust vystrelilo zo zbrane, ktorú Baldwin držal.

 

Prokurátori v Santa Fe vtedy následne obvinili Baldwina z dvoch neúmyselných vrážd, pričom okresný prokurátor v Santa Fe obvinil herca z mnohých prípadov mimoriadne bezohľadných činov. Baldwinovi právnici Luke Nikas a Alex Spiro vo vyhlásení k tejto záležitosti ocenili rozhodnutie. ,,Sme spokojní s rozhodnutím zamietnuť prípad proti Alecovi Baldwinovi a podporujeme riadne vyšetrovanie faktov a okolností tejto tragickej nehody," povedali. 

 

Nikas už predtým vyjadril svoj nesúhlas s obvineniami z neúmyselného zabitia a povedal: „Toto rozhodnutie skresľuje tragickú smrť Halyny Hutchinsovej a predstavuje strašný justičný omyl. Pán Baldwin nemohol absolútne vedieť, že v zbrani je ostrá guľka – alebo kdekoľvek na filmovom placi." Nikas dodal, že Baldwin sa spoliehal na profesionálov, s ktorými pracoval, a tí ho uistili, že zbraň nemá náboje. ,,Budeme bojovať proti týmto obvineniam a zvíťazíme," dokončil vyhlásenie Nikas.

 

Baldwin a producenti filmu Rust stále čelia najmenej piatim prebiehajúcim občianskoprávnym prípadom a prokurátori v Santa Fe pokračujú v obvineniach z neúmyselného zabitia proti Hannah Gutierrez-Reedovej, ktorá bola dozorkyňou pre zbrane, ktorá mala pracovať na filme Rust. Gutierrez-Reedová sa však k obvineniam nepriznala. 

 

Začiatkom tohto mesiaca Baldwin požiadal sudcu, aby zamietol žalobu podanú Hutchinsovej rodičmi a sestrou, pretože tvrdil, že sa snažia získať odškodné. V žalobe sa uvádzajú údaje o ublížení na zdraví, nedbanlivosti a úmyselnom spôsobení emočnej traumy.

 

img

Halyna Hutchinsová - kameramanka, ktorú zastrelil Baldwin

 

Herec Baldwin poprel akúkoľvek vinu na smrti Hutchinsovej. Po jej smrti povedal, že: „Neexistujú žiadne slová, ktoré by vyjadrili [jeho] šok a smútok.“ Hutchinsovú opísal ako: "manželku, matku a veľmi obdivovanú kolegyňu" a dodal: „Plne spolupracujem s policajným vyšetrovaním, aby som vyriešil, ako k tejto tragédii došlo a som v kontakte s jej manželom, a ponúkam mu a jeho rodine svoju podporu. Mám zlomené srdce kvôli jej manželovi, ich synovi a všetkým, ktorí poznali a milovali Halynu."

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies