Matovič: Fico utržil debakel podobný Mečiarovmu

NETKY.SK • 30 Marec 2014, 11:01 • 2 min
Matovič: Fico utržil debakel podobný Mečiarovmu

BRATISLAVA - Robert Fico utŕžil v druhom kole volieb prezidenta SR debakel podobný Mečiarovmu, domnieva sa líder hnutia OĽaNO Igor Matovič.

slovakia

left justify in out

Víťazstvo Andreja Kisku považuje za "obrovské zadosťučinenie pre všetkých ľudí, ktorí s hrôzou sledovali, ako Robert Fico vracia Slovensko do obdobia mečiarizmu".
      

"Som veľmi rád, že Slovensko má prvýkrát v histórii skutočne nezávislého prezidenta, ktorý sa bude zodpovedať len a len svojim voličom, a nie svojim straníckym sponzorom," uviedol Matovič vo svojom stanovisku.
      

Zároveň vyjadril radosť z toho, že "premiérovi sa nepodarilo utiecť pred zodpovednosťou a bude musieť v roku 2016 skladať účty za svoju vládu".
      

Víťazom druhého kola prezidentských volieb je a novým slovenským prezidentom sa stane Andrej Kiska. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov volieb, ktoré dnes zverejnila Ústredná volebná komisia (ÚVK). V absolútnych číslach volilo A. Kisku 1.307.065 a R. Fica 893.841 obyvateľov. Volebná účasť dosiahla 50,48 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies