Matku mŕtvych novorodencov nebudú stíhať, deti sa narodili už mŕtve

NETKY.SK • 16 August 2013, 18:19 • 2 min
Matku mŕtvych novorodencov nebudú stíhať, deti sa narodili už mŕtve

OLOMOUC - Matka dvoch mŕtvych novorodencov, ktorých telá našla česká polícia na sklonku mája v lesnom poraste v katastri obce Paseka v Olomouckom kraji, nebude trestne stíhaná.

slovakia

left justify in out

Pitvy totiž potvrdili, že dvojčatá sa narodili už mŕtve, informoval dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na policajné zdroje. Vyšetrovatelia už niekoľko dní po náleze informovali, že v tomto prípade zrejme nedošlo k trestnému činu. Matka dvojčiat mala v tom čase popôrodné komplikácie a ležala vo Fakultnej nemocnici v Olomouci. Ako potvrdil hovorca príslušnej krajskej polície Josef Bednařík, kauza sa bude riešiť v priestupkovom konaní.

Matku, ktorá údajne zavádzala lekárov, dlho tehotenstvo tajila a odmietla pred pôrodom hospitalizáciu i ambulantnú liečbu, polícia rýchlo identifikovala. Ak by bolo vysvitlo, že sa deti narodili živé a že ich ponechala napospas v lese, čelila by trestnému stíhaniu, ktoré jej však po objasnení skutkového stavu nehrozí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies