Strana SaS navrhuje takýto kompromis v súvislosti s rozpočtovou zodpovednosťou

NETKY.SK • 12 Október 2021, 13:56 • 2 min
Strana SaS navrhuje takýto kompromis v súvislosti s rozpočtovou zodpovednosťou

BRATISLAVA - Kompromis strany SaS, ktorý navrhuje pri rokovaniach o novele ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti, spočíva v tom, aby sa prijali len výdavkové limity a následne by pokračovala diskusia o zavedení daňovej brzdy, ktorú presadzuje SaS. Cieľom SaS je vo finále daňová brzda.

slovakia

left justify in out

Uviedol predseda parlamentného finančného výboru Marián Viskupič. Strana navrhuje, aby sa prijala len akási čiastočná novela zákona o rozpočtovej zodpovednosti, v rámci ktorej by sa zaviedli výdavkové limity. Tie sú totiž jedným z míľnikov plánu obnovy. "Najprv urobme to, čo vyžaduje plán obnovy, a potom pokračujme ďalej v rokovaniach," naznačil Viskupič s tým, že cieľom SaS je vo finále daňová brzda.

 

img

 

Ak by sa však mala prijímať plná verzia novely zákona o rozpočtovej zodpovednosti vrátane úpravy dlhovej brzdy, SaS trvá na tom, aby v takom prípade bola do návrhu zapracovaná aj daňová brzda. Viskupič zdôraznil, že deficity sa nemôžu riešiť neustálym zvyšovaním daňovo-odvodového zaťaženia Slovenska.

 

Súvisiaci článok: Koaliční partneri sa konečne dohodli na návrhu štátneho rozpočtu

 

Vláda schválila 30. septembra 2020 návrh novely ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti, ktorým by sa okrem iného zaviedli záväzné limity verejných výdavkov. Novelu zákona parlament síce posunul do druhého čítania, zatiaľ ju však neschválil. Právna norma sa totiž viackrát presúvala.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona