Matica platí za právne služby vlastnému podpredsedovi na základe neplatnej zmluvy!

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 09:32 • 2 min
Matica platí za právne služby vlastnému podpredsedovi na základe neplatnej zmluvy!

BRATISLAVA - Matica slovenská platí za právne služby vlastnému podpredsedovi Mariánovi Gešperovi. Ten pracuje pre českú advokátsku kanceláriu Luděk Voigt, uvádza denník Hospodárske noviny.

slovakia

left justify in out

Peniaze na účet mu posielajú na základe zmluvy, ktorá však nie je platná - nebola totiž zverejnená v centrálnom registri zmlúv. Právnikov verejnoprávna inštitúcia dokonca ani nevysúťažila, aj keď podľa zákona mala. Na problémy s verejným obstarávaním Matice upozornil aj Najvyšší kontrolný úrad. Úrad konštatoval, že Matica nepostupovala v súlade so zákonom, napríklad, keď súťaž nerobila vôbec, alebo zmluvy nezverejnila.

 

Matica takto hospodári so svojimi peniazmi aj napriek finančným problémom, ktoré sa len nedávno snažila vyriešiť pôžičkami z banky a od súkromných osôb. "Uvedená advokátska kancelária zabezpečuje každý mesiac komplexne vnútornú aj vonkajšiu právnu agendu vrátane zastupovania na pojednávaniach na súdoch", obhajuje zmluvu predseda Matice Marián Tkáč. Sumu, ktorú platia, považuje za primeranú.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies