Mať úctu k starším musíme mať po celý rok.

NETKY.SK • 5 Október 2022, 08:00 • 2 min
Mať úctu k starším musíme mať po celý rok.

BRATISLAVA - Úcta k starším by mala byť súčasťou našej každodennosti po celý rok. Október ako mesiac venovaný tejto téme si to však pýta ešte o čosi viac.

slovakia

left justify in out

Uviedla to na sociálnej sieti prezidentka SR Zuzana Čaputová po utorkovej návšteve v petržalskej klubovni aktívnych seniorov v Bratislave. Návšteva jej podľa jej slov ukázala, že aj starnúť sa dá aktívne. Vyzdvihla, že seniori vytvorili spoločenstvo spolupatričnosti, vzájomného rešpektu i motivácie stále sa učiť niečo nové. "Petržalskú klubovňu denne navštívi niekoľko desiatok seniorov a pestrá ponuka aktivít im pomáha prekonať pocit osamelosti. Navyše klubovňa funguje v úzkom prepojení na Univerzitu tretieho veku pri Ekonomickej univerzite, čo otvára možnosti, aby sa aj seniori stali študentmi pripravenými rozširovať svoje obzory," skonštatovala hlava štátu. Dodala, že dôchodcovia sa jej v neformálnom rozhovore aj posťažovali, a to najmä na zdražovanie. "Vnímajú, ak sú z dôvodu veku diskriminovaní v zdravotníctve alebo v službách, či dokonca sa im dáva najavo, že sú spoločnosti na príťaž," doplnila prezidentka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies