Polícia našla známy obraz Leonarda da Vinciho. V múzeu o jeho zmiznutí nevedeli

NETKY.SK • 20 Január 2021, 20:41 • 2 min
Polícia našla známy obraz Leonarda da Vinciho. V múzeu o jeho zmiznutí nevedeli

RÍM - Obraz už je späť tam, kde bol ukradnutý.

slovakia

left justify in out

V Taliansku sa stal kuriózny prípad krádeže. Polícia pri riešení iného prípadu našla v byte 36-ročného muža jeden z najdrahšie predaných obrazov v histórii. Obraz Salvatora Mundiho, znázorňujúceho Ježiša Krista, ktorý bol v roku 2017 predaný za približne 450 miliónov dolárov, našli v skrini majiteľa bytu. Ten tvrdí, že obraz náhodou kúpil na trhu. Celý prípad je kuriózny aj z dôvodu, že si jeho zmiznutie v kostole San Domenico Maggiore nikto nevšimol. 

 

 

Kostol je momentálne kvôli pandemickým opatreniam uzavretý. Talianska polícia teraz vyšetruje ako mohol jeden z najdrahších obrazov histórie zmiznúť. Obraz verejnosť nemala šancu vidieť od roku 2017, kedy bol za rekordnú sumu vydražený. Niektorí odborníci však pravosť tohto obrazu spochybňujú. Meno majiteľa bolo dlhšie neznáme, no neskôr sa ukázalo, že ho kúpil saudskoarabský kráľ, údajne v mene múzea umenia Louvre Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies