Massive Attack vydali EP nahrávku Ritual Spirit

NETKY.SK • 28 Január 2016, 14:20 • 2 min
Massive Attack vydali EP nahrávku Ritual Spirit

BRATISLAVA - Anglická trip-hopová formácia Massive Attack dnes vydala EP nahrávku s názvom Ritual Spirit.

slovakia

left justify in out

Novinka obsahuje štyri skladby, na ktorých hosťujú Roots Manuva, Azekel, Young Fathers a Tricky. Hudobníci Robert "3D" Del Naja a Grant "Daddy G" Marshall zároveň zverejnili prostredníctvom služby YouTube videoklip ku skladbe Take It There, ktorá je súčasťou nového počinu. Vo videu v réžii Hiroa Muraia si zahral americký herec John Hawkes.

 


Formácia z Bristolu vydala nahrávku pár dní po tom, ako úryvky skladieb ponúkla prostredníctvom vlastnej mobilnej aplikácie Fantom. Na jar by hudobníci mali vydať ďalšie EP a do konca roka by sa mal dostať na trh aj nový štúdiový album. Formácia sa predstaví 20. februára vo Viedni.


Massive Attack vznikli v roku 1988. Sú považovaní za zakladateľov štýlu trip-hop, ktorý výrazne ovplyvnil hudobnú scénu 90. rokov. V minulosti ju okrem spomínaných 3D a Daddy G tvorili aj Andy "Mushroom" Vowles a Adrian Thaws známy ako Tricky. Formácia debutovala v roku 1991 albumom Blue Lines, z ktorého pochádza singel Unfinished Sympathy. Neskôr vydali štúdiovky Protection (1994), Mezzanine (1998), 100th Window (2003) a Heligoland (2010). Okrem toho nahrali album Danny the Dog (2004), ktorý bol soundtrackom filmu Odtrhnutý z reťaze (2005). Formácia získala v roku 1996 BRIT Award v kategórii Najlepšia britská tanečná skupina. Okrem toho majú dve MTV Europe Music Awards za videoklipy ku skladbám Teardrop a Protection. Medzi ich ďalšie známe single patria Karmacoma, Risingson, Angel, Inertia Creeps, Special Cases, Butterfly Caught či Paradise Circus.

Tracklist EP nahrávky Ritual Spirit:
1. Dead Editors (ft. Roots Manuva)
2. Ritual Spirit (ft. Azekel)
3. Voodoo in My Blood (ft. Young Fathers)
4. Take It There (ft. Tricky)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies