Maskot OH 2016 sa bude volať Tom

NETKY.SK • 15 December 2014, 11:16 • 2 min
Maskot OH 2016 sa bude volať Tom

RIO DE JANEIRO - Tom a Vinicius budú mená maskotov pre olympijské, resp. paralympijské hry v Rio de Janeiro 2016. Rozhodli o tom Brazílčania, ktorí sa zapojili do celoštátneho internetového hlasovania. Takmer polovica z nich (44 percent) zvolila mená Tom a Vinicius.

slovakia

left justify in out

Maskotom OH 2016 bude Tom, čo bola prezývka Antonia Carlosa Jobima, ktorý spolu s Viniciusom de Moraesom v 60-tych rokoch minulého storočia napísali a zložili skladbu "Dievča z Ipanemy". Pieseň sa stala v Brazílii a neskôr aj na celom svete veľkým hitom a v roku 1965 získala prestížnu cenu Grammy. Maskot paralympijských hier 2016 sa bude volať po de Moraesovi 'Vinicius'.

 

Organizátori oznámili mená maskotov presne 600 dní pred začiatkom olympiády. Tá sa po prvý raz v histórii uskutoční na juhoamerickom kontinente.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies