Bývalý šéf kontrarozviedky SIS bol prepustený z väzenia

NETKY.SK • 1 September 2022, 12:06 • 2 min
Bývalý šéf kontrarozviedky SIS bol prepustený z väzenia

TRNAVA - Petra Gašparoviča prepustil Krajský súd v Trnave z väzenia podmienečne na slobodu.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to potvrdil jeho obhajca Adrián Kucek. Obhajca priblížil, že pred vyše dvoma mesiacmi bol podmienečne prepustený na slobodu aj expolicajt Ladislav Vičan, ktorý bol odsúdený spolu s Gašparovičom.

Oboch odsúdil v marci Najvyšší súd SR za prečin nepriamej korupcie v spolupáchateľstve. Gašparovič dostal 22-mesačný nepodmienečný trest odňatia slobody, Vičanovi vymeral Najvyšší súd 20 mesiacov za mrežami. Obaja si predtým odpykali približne 16 mesiacov vo väzbe. Zadržaní boli na začiatku decembra 2020 v rámci akcie Judáš.

 

Podľa obžaloby Gašparovič a Vičan žiadali úplatok 400-tisíc eur od podnikateľa Dušana Bočkaya za uvoľnenie jeho zablokovaného firemného majetku zo strany Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS). Ten mal po zaplatení uvoľniť bývalý šéf KÚFS Ľudovít Makó.

 

Prvých 200-tisíc eur zaplatil podnikateľ pred zrušením predbežného opatrenia, potom prípad oznámil na polícii. Súd ich v tejto súvislosti uznal za vinných z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Proti Vičanovi i Gašparovičovi svedčili dvaja spolupracujúci obvinení  – Ľudovít Makó a Boris Beňa. 

 

 

Prečítajte si aj: Vláda stále neprijala žiadnu dohodu o plyne a energiách, všetko pritom ešte musí schváliť Európska komisia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies