Martinov úspešný debut na lavičke Argentíny, Nemcov skolil di Maria

NETKY.SK • 4 September 2014, 09:25 • 2 min
Martinov úspešný debut na lavičke Argentíny, Nemcov skolil di Maria

BERLÍN - Gerardo "Tata" Martino má za sebou úspešný debut na lavičke argentínskej futbalovej reprezentácie.

slovakia

left justify in out

Jeho zverenci predviedli v repríze finále MS proti Nemecku nápadité ofenzívne predstavenie okorenené štyrmi gólmi. Hviezdou večera na vypredanom štadióne v Düsseldorfe bol krídelník Angel di Maria, ktorý asistoval pri úvodných troch presných zásahoch a po individuálnej akcii spečatil argentínsky gólový účet.

 

 "Angel potvrdil, že patrí medzi piatich najlepších futbalistov na svete. Každá jeho akcia zaváňala gólom, bol ešte výraznejší, ako v zápasoch na MS. V obrane sme sa nevyhli viacerým zaváhaniam, no smerom dopredu sme boli veľmi nebezpeční a efektívni," nešetril slovami chvály Martino, ktorý po svetovom šampionáte v Brazílii nahradil na lavičke Argentíny Alejandra Sabellu.

 

Nemci po dvoch tečovaných strelách už iba skorigovali výsledok na 2:4. Trénera úradujúcich majstrov sveta Joachima Löwa prehra mrzela, nerobil však z nej tragédiu. "Nemôžeme brať tento výsledok ako odvetu za finále MS 2014, to sa nedá vrátiť späť. Nastúpili sme bez viacerých opôr, v takomto zložení sme hrali po prvý raz, čo sa prejavilo na zohratosti," zdôraznil Löw.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies