Martinčania mrzli pre podporu kalvárie v Kláštore pod Znievom

NETKY.SK • 17 December 2013, 14:53 • 2 min
Martinčania mrzli pre podporu kalvárie v Kláštore pod Znievom

MARTIN - Martinskí hokejisti sa stretli s fanúšikmi na vianočných trhoch

slovakia

left justify in out

Hokejisti extraligového MHC Mountfield Martin podporili celoslovenskú verejnú zbierku na rekonštrukciu kalvárie v Kláštore pod Znievom a v rámci vianočných trhov na Divadelnom námestí v centre Martina rozdávali podpisy, fotili sa s fanúšikmi a ponúkali tradičný punč s fialkami pripravený podľa receptu spisovateľky Terézie Vansovej. V chladnom počasí sa do centra mesta vydala takmer celá zostava hokejistov MHC Mountfield. Hráči podporili občianske združenie Priatelia Znieva, ktoré pripravilo od 1. decembra celoslovenskú zbierku s cieľom aspoň čiastočne zrenovovať národnú kultúrnu pamiatku a významné pútnické miesto v Kláštore pod Znievom. Informácie zverejnil facebookový profil MHC Mountfield.

"V kabíne padol návrh, nikto nenamietal, všetci sme hneď súhlasili, tak sme tu. Verím že pomôžeme. Vďaka reprezentačnej prestávke sme si mohli dovoliť posunúť tréning a prísť podporiť túto zbierku," uviedol v správe na Facebooku klubu útočník Jaroslav Markovič. Na akcii nechýbal ani majster sveta 2002 Peter Smrek. "Pochádzam z Martina, čiže pre mňa to bola motivácia navyše. Som však rád, že sme tu všetci ako tím," doplnil Smrek. 

"Hokej v Martine robíme pre ľudí, radi sa s našimi fanúšikmi stretneme aj mimo štadióna, o to viac, ak pri tom môžeme pomôcť dobrej veci. Poznáme, aké ťažké je niečo zachraňovať. Nie je tomu tak dávno, čo hokeju v Martine tiež hrozil zánik. Aj preto sme sa rozhodli podporiť zbierku na záchranu kalvárie," vysvetlil generálny manažér MHC Mountfield Martin Kalnický. 

Informácie zverejnilo konto MHC Mountfield na Facebooku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies