Martin Harich si s novým EP Pátram splnil sen

NETKY.SK • 20 September 2016, 08:33 • 2 min
Martin Harich si s novým EP Pátram splnil sen

BRATISLAVA - Slovenský spevák a hudobník Martin Harich si s EP Pátram (2016) splnil sen. Muzikant zaradil na nahrávku päť skladieb, z toho dve novinky.

slovakia

left justify in out

"EP je zhrnutie môjho pátracieho životného obdobia. Obsahuje aj skladby, ktoré som napísal počas púte do Santiaga de Compostela. Je to veľmi osobná doska, nahrával som si ju sám doma v izbe, po prvý raz a možno aj naposledy, pretože je to časovo aj psychicky veľmi náročné. Bol to taký malý experiment, ale vždy som chcel mať album, ktorý si spravím celý sám, a tento sen sa mi splnil. Vychádza tri roky od môjho posledného albumu, pretože som chcel nechať skladby dozrieť. Mám totiž rád veci, ktoré majú hodnotu, niečo hlbšie. Verím, že toto sa mi na nej podarilo zachytiť," uviedol interpret, ktorý má na konte štúdiovky Príbeh snov (2011) a Nech (2013).

 

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na nový album, ktorý by sa mal dostať na trh na budúci rok. "Mám dosť skladieb možno aj na tri albumy, chcem ale starostlivo vybrať tie, ktoré budú najviac reprezentovať to, čo chcem a čo ma baví. A to je zložité, pretože ma baví všetko, rock'n'roll, anglické i slovenské skladby, jemné piesne i recesia. Nahrávať budem pravdepodobne v Českej republike a do roka a do dňa by som chcel album vydať. Nechcem to však nejako urýchľovať. Veci by mali byť jednoduché a prirodzené, a to sa snažím dostať aj do mojich nahrávok," povedal spevák.

 

Rodák z Liptova by na album rád prizval producenta, ktorý by priniesol aj vlastné nápady. "Rád by som spolupracoval s producentom, ktorý má vlastnú predstavu o tom, kam by mal album smerovať a mal by vedieť povedať 'nie'. Mám taký pocit, že dnes sa z producenta často stáva len zvukár, ktorý len počúva nápady a nahráva a tomuto by som sa chcel vyhnúť. Je malo takých, ktorí dokážu povedať, 'Toto je fajn, ale takto to neurobíme'. Ja mám o svojich skladbách dosť jasnú predstavu, ale nie som až taký frajer, aby som si myslel, že je to tá najlepšia predstava," objasnil.

 

Muzikant plánuje spomínané EP propagovať po Českej republike. "Oveľa viac chodíme hrať do Českej republiky, čo je zvláštne. Veľmi rád by som urobil turné aj tu, pretože som hrdý Slovák," vyhlásil Harich, ktorý v súčasnosti účinkuje v televíznej show Tvoja tvár znie povedome. "Meniť sa na niekoho iného pred celým Slovenskom je veľmi zaujímavý pocit. Je to super v tom, že človek môže na pár minút zabudnúť, kým je a sú momenty, keď si môžem dovoliť urobiť veci, ktoré normálne nemôžem. Zišli sme sa super partia a celý tento projekt sa mi veľmi páči," povedal interpret, ktorý by chcel v programe stvárniť Chrisa Martina, speváka jeho obľúbenej kapely Coldplay.

 

Hudobník, ktorý sa preslávil v show Česko Slovenská SuperStar, plánuje čoskoro pokračovať v cestovaní a chystá sa do Afriky, kde chce okrem iného nakrútiť videoklip. "Keď sa vrátim z Afriky, zverejníme klip k piesni Kam sa to podelo, ktorý sme už začali nakrúcať a objaví sa v ňom Celeste Buckingham, pretože som túto pieseň kedysi napísal pre ňu, ešte keď sme boli spolu. Keď som premýšľal, koho do klipu obsadím, moja terajšia priateľka mi povedala, aby som oslovil Celeste, pretože inak by to nebolo také úprimné," prezradil muzikant ktorý sa venuje aj moderovaniu na TV Óčko a tiež pouličnému hraniu po Európe. "Väčšinou je to naopak, muzikanti začínajú na ulici a odtiaľ sa dostanú na veľké pódiá a ja to mám naopak. Baví ma to, pretože na ulici si musím získať ľudí na to, aby ma počúvali, a to ma núti ostať nohami na zemi," uviedol Harich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies