Marta sa opäť nedočká veľkého titulu

NETKY.SK • 17 August 2016, 10:06 • 2 min
Marta sa opäť nedočká veľkého titulu

RIO DE JANEIRO - Po skončení rozstrelu zo značky 11 m v olympijskom semifinále brazílska futbalistka Marta spadla na kolená trávnika slávnej Maracany a oči sa jej zaliali slzami.

slovakia

left justify in out

Prehra 3:4 v penaltovej lotérii po bezgólovom stretnutí so Švédskom znamenala rozplynutie jej veľkého sna. Jedna z najlepších futbalistiek svetovej histórie stále čaká na veľký medzinárodný úspech s reprezentačným družstvom. V piatok budú Brazílčanky v Sao Paule bojovať o bronzové medaily a môžu zakončiť turnaj víťazstvom, aj keď očakávania Marty a jej spoluhráčok boli úplne iné. Švédky si s Nemkami zahrajú na Maracane o zlato.

 

Po stretnutí každá zo švédskych futbalistiek utešovala Martu, ktorá na severe Európy pôsobila štyri roky a s protihráčkami sa dobre pozná. "Ospravedlňovali sa, že nepustili Brazíliu do finále. Chceli nás v Brazílii vidieť hrať o zlato proti nim, ale aj taký je futbal. Niekto musí prehrať. Švédky i my sme bojovali do poslednej chvíle a v rozstrele všetky exekútorky chceli ukázať len ten najlepší kop," povedala po stretnutí sklamaná Marta, ktorá sa vrúcne objala aj so švédskou trénerkou Piou Sundhageovou. "Odohrala fantastický zápas, narobila nám množstvo problémov, ale napokon sa nám ju podarilo zastaviť. Marta je skutočne skvelá hráčka, moje zverenky odviedli fantastickú prácu," skonštatovala Sundhageová.

 

Marta Vieira da Silvová vyrastala medzi chlapcami na ulici v Dois Riachos, asi 1900 kilometrov od Ria de Janeiro. Ako sedemnásťročná už reprezentovala na svetovom šampionáte 2003 v USA: V rokoch 2006 až 2010 vyhrala päťkrát za sebou cenu pre najlepšiu futbalistku planéty. Pelé v sukni sa však nedočkal žiadneho veľkého medzinárodného úspechu. Na svetovom šampionáte 2007 v Číne prehrala Brazília vo finále s Nemeckom 0:2, na olympijských hrách 2004 a 2008 nestačili v boji o zlato na Američanky. S rovnakými súperkami neuspeli ani na šampionáte 2011. Marta strelila v reprezentácii v 107 zápasoch 104 gólov, z nich pätnásť na majstrovstvách sveta a desať na olympijských turnajoch. Tridsaťtriročná futbalistka by sa mohla predstaviť aj na svetovom šampionáte 2019 vo Francúzsku. "Dúfam, že Marta, Formiga a Cristiane budú pokračovať v reprezentácii, lebo potrebujeme ich skúsenosti pre nastupujúcu generáciu," uviedol tréner Brazílie Vadao.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies